Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar

Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar
26.07.2022
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar Ünitesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyebilen Anorektal Hastalıkların proktoloji uzmanları tarafından tedavi edilmeleri gerektiğini” söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar Ünitesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, Anorektal Hastalıklar hakkında önemli bilgiler vererek uyarılarda bulundu.

Anorektal Hastalıklar nedir?
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, hemen hemen her insanın hayatının bir bölümünde görülebilen anorektal hastalıklar, yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyebildiğinden, mutlaka proktoloji uzmanları tarafından tedavi edilmeleri gerektiğini söyledi.

Anorektal Hastalıklara hangi bölüm bakar
Op. Dr. Sedat Ocak sözlerine şöyle devam etti:”Anorektal, kalın bağırsağın anüs ve rektum kısımlarıyla ilgili olan bölümdür. Anorektal Hastalıklar ise bu bölümlerde oluşan sağlık sorunlarını kapsar. Anorektal Hastalıklarla ilgilenen bölüm Proktolojidir. Proktoloji sindirim sisteminin son kısmı olan kalın bağırsaktan başlayıp anal bölgeye kadar olan alandaki hastalıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenen tıp alanıdır.
Bu bölümde anal bölge hastalıkları olmak üzere birçok hastalık tedavi edilebiliyor.

Anorektal Hastalıklarına dikkat
Özellikle hemoroid, Kuyruk sokumunda gelişen Kıl dönmesi, anal fissür dediğimiz çatlak hastalığı, anal fistül dediğimiz makat çevresinde iyileşmeyen ve aralıklarla akıntısı olan deliklerin ortaya çıkması, büyük abdest ve gaz çıkışına neden olan anal bölgede kaslarla ilgili sorunlar, Makatın son kısmında vajina tarafında oluşan sarkmaları, Anal kanser anüsün (makat) çevresinde veya hemen iç kısmında ortaya çıkabilir, Rektum kanseri sıklıkla kolon kanseri ile birlikte görülmektedir.

Anorektal Hastalıklar belirtileri
Anal bölgede ağrı, kanama, yanma hissi, basınç ve ağırlık duygusu, şişme, kaşıntı, kabızlık hissi, akıntı ve basur memeleri gibi belirtiler görüldüğü takdirde mutlaka bir uzman hekime görünmeniz hayati önem taşımaktadır. Bu ve bunun gibi hastalıklar hastanın durumuna göre tedavi yöntemi belirlenerek cerrahi olarak da tedavi yapılabilmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber