Hemen e-Devlet’ten kontrol edin! O parayı alabilirsiniz

Hemen e-Devlet’ten kontrol edin! O parayı alabilirsiniz

Bireysel Emeklilik Sistemi, Türkiye’de birçok yerli ve yabancı kuruluş tarafından kurulan yüzlerce sigorta şirketine ev sahipliği yapıyor. Pazar payının bu kadar büyük olduğu sektörde haliyle milyonlarca müşteri de aktif olarak dolaşım halinde.

Özellikle özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaş, işe girdiğinden beri hiç bordrosuna bakmamış olabilir. Birçok firma, çalışanına söylemeden anlaştıkları banka ve sigorta kurumu aracılığıyla çalışanların maaşlarından kesinti yaparak BES hesabına aktarıyor.

BES HESABI NASIL SORGULANIR?

E-Devlet’in yürürlüğe soktuğu uygulama ile birikmiş paranızı görebilir ve arzu etmeniz halinde bu parayı banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Çoğu insanın bilmediği bu bilgi aslında kademeli olarak işyerlerinde zorunlu kılınan Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES ile ilgili.

Tüm sigortalı çalışanların zorunlu katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi çoğu yurttaş tarafından unutulsa da sistemde para birikmeye devam ediyor.

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama motoruna “takasbank” yazarak sizin adınıza aktif bir BES hesabı olup olmadığını görebilirsiniz.

Bu sekmede aktif bir hesabınız bulunması halinde, hesabın içerisinde yer alan bakiye bilgileri de gösterilmektedir.

İstenilmesi halinde söz konusu sigorta şirketi aranarak hesap hiçbir ücret ödemeden iptal edilebilir ve BES hesabındaki tutar paylaşacağınız IBAN’a aktarılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber