Havza’da ramazan etkinliği

Havza’da ramazan etkinliği
22.05.2019
A+
A-

Havza Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında ilahi konseri ve semazen gösterisi düzenlendi.

Etkinliğe katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Burada ilan ediyorum. Kuzey Anadolu’nun en büyük organize sanayi bölgesi Havza’da olacak.” Dedi.

Kevser Cami önünde teravi namazı sonrası düzenlenen etkinlikte Belinay ilahi ve semazen gurubu sahne aldı.

Yaklaşık iki saat süren konser boyuca katılımcılar birbirinden güzel ilahililer eşliğinde semazen gösterilerini izlediler.

Programda bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir tüm İslam aleminde Ramazan’ın ayını eda etmenin hoşluğunun yaşandığına dikkat çekerek; “Bereketi ile bolluğu ile iftarı ile bir Ramazan ayını Allah’ım bizlere yaşamayı nasip etti. İnşallah Gazi Mustafa Atatürk’ün ilçemize teşriflerinin 100. Yıl dönümü olan 25 Mayıs Cumartesi günü bir çok programımız var. Tüm halkımız davetli. Ayrıca aynı gün Havza Organize Sanayi Bölgesinde 5 sanayi işletmemiz temel atma töreni düzenleyecek. Aynı akşam ise yine Ticaret ve Sanayi Odamızın düzenleyeceği iftar programına tüm halkımız davetlidir. ” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Belinay ilahi ve semazen gurubu üyelerine çiçek verdi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ise Ramazan ayını bolluk ve bereket ayı olduğunu belirterek; “İnşallah Ramazan ayın ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm İslam alemine bolluk ve bereket nasip eder. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ederim.” Dedi.

Etkinlikte son olarak konuşan Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Kevser Camiinin manevi atmosferinin Ramazan Ayında farklı bir havaya büründüğünü belirterek; “Burada yavrularımız, anneleri, babaları, babaanneleri ve dedeleri ile birlikte üç kuşak Ramazan’ın manevi atmosferinde yoğrulup yetişiyorlar. Hayatımızda Ramazan Aynı, Ramazan ve Kurban Bayramlarının manevi hazından faydalanmak aslında bizim medeniyetimizin temelini oluşturuyor. İnşallah cumartesi günü tekrar Havza’da olacağız. Bakanlığımız döneminde daha organize sanayi bölgesi yapılmadan üst geçidini yaptırmıştık. İnşallah Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının ilçe teşriflerinin 100. Seneyi devriyesinde 25 Mayıs’ta 5 adet sanayi tesisinin temel atma töreni olacak. Bu tarihi Havza gençlerimiz not etsin. Şuan bin dönüm, 10 bin dönüme çıkması için gerekli çalışmalar tamamlandı. Gelecekte 20 bin dönümlük organize sanayiye sahip olacak Havza. 20 bin dönüm ne ifade ediyor? Samsun’un merkezindeki OSB bin 500 dönüm. Yanı Samsun merkezindeki OSB’nin 15 – 16 katı büyüklükte bir OSB. Burada ilan ediyorum. Kuzey Anadolu’nun en büyük organize sanayi bölgesi Havza’da olacak. 25 Mayısta bunun temel atma töreninde bulunmakta bir tevafuk olacak. Sanayi bölgesinde emeğimiz çok oldu. İnşallah sanayi tesislerinin yapılanmasında da bir olacağız. 5 tesis arkasından gelecek tesisler ile Havza Kuzey Anadolu’nun sanayi merkezi olacak. Allah Ramazanımızı mübarek etsin.” Dedi.

Programa Demir ve Özdemir’in yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Ak Parti İçe Başkanı Kadir Kayan ve vatandaşlar katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber