Havza’da kadir gecesi

Havza’da kadir gecesi
11.06.2018
A+
A-

Kadir gecesi münasebeti ile Havza’da tüm camiler tıklım tıklım dolarken başta Kevser Camii olmak üzere birçok camide vatandalar namazlarını cami dışında kılmak zorunda kaldı.

Kevser Cami önünde Kadir Gecesi nedeni ile Havza Belediyesi tarafından Ramazan şerbeti dağıtıldı.
Öte yandan Merhum hayırsever işadamı Hacı Mehmet Öngel için ailesi tarafından lokma tatlısı dağıtımı gerçekleştirildi.
Şerbeti dağıtımı Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından başlatıldı.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz teravi namazı sonrası vatandaşlara şerbet ikram ederek Kadir gecelerini tebrik etti. İkiz; “Birlik ve beraberlik duyguları ile eda ettiğimiz Kadir Gecemiz mübarek olsun. Aynı duygu ve düşünceler Cenab-ı Hak bizlere daha nice Kadir Geceleri nasip etsin. Bizler rahat bir şekilde kadir gecemizi kutluyor, orucumuzu tutuyor, bayramımızı kutluyoruz rahat ve huzur içindeyiz. İslam coğrafasında maalesef tüm Müslümanlar kan ağlamakta. Kadir gecesinde onlar içinde dua edelim. İnşallah bir daha ki Ramazan’ı onlarda huzur içerisinde geçirirler. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutlarım. Bu vesile ile geçtiğimiz Nisan ayında aramızdan ayrılan Hacı Mehmet Öngel amcamızı rahmet ile anıyorum.” dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve eşi Lebibe İkiz Yörgüç Paşazade Mustafa Paşa Camisi’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi ziyaret ettiler.
İkiz; “Allah bu sene de Sakal-ı Şerifi ziyaret etmeyi bizlere nasip etti. Umarım tüm İslam coğrafyası da en kısa sürede bizler gibi huzur içerisinde Ramazanlarını eda ederler.” dedi.
Kadir Gecesinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. Allah’ım inşallah nice Kadir gecelerini birlikte yaşamayı bizlere nasip eder.

İSGİYAD’dan Büyük İftar
Samsunlu İşadamları İstanbul, Esenyurt ve Çevre ilçeleri Samsunlu Yönetici Sanayici Girişimci ve İş Adamları Derneği (İSGİYAD) tarafından verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde İstanbul’da yaşayan 700’den fazla Samsunlu iş adamı bir araya geldi.
Kadir gecesi olması hasebi ile Kurânı kerim tilaveti ve duâlar ile başlayan programda konuşan İSGİYAD Başkanı Fikret Bıyık daha güçlü bir Samsun için yola çıktıklarını belirterek; “Samsunumuza hizmet etmek için yeni bir yola girdik. Çıkmış olduğumuz bu yolda hızlı bir şekilde büyümekteyiz. Bizim amacımız İstanbul’da yaşamakta olan iş adamı, sanayici ve yatırımcılar olarak Samsun’a katkı sağlamak. Yarını daha güçlü bir Samsunlu hemşerimiz için geçmişi teminatıdır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm katılımcıları Kadir gecelerini tebrik eder, yaklaşan Ramzan Bayramlarını şimdiden kutlarım” Dedi.
Gecede ayrıca SADEF onursal Başkanı Hasan Kaya Aşcı Belediye Başkan yard. Eren Kaya, Esenyurt Ak Aprti ilçe Başkanı Yasir Çelik ile Ak Parti Samsun Milletvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Akif Çağatay Kılıç birer konuşma yaptılar.
İftar Yemeğine Ak Parti Samsun Milletvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Akif Çağatay Kılıç, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanımız Yasir Çelik, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Eren Kaya, SADEF onursal Başkanı Hasan Kaya Aşcı, SADEF Genel Başkanımız Yıldıray Baş, BADEF Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, Yadef Genel Başkanı Hasan İnce, Aldef Genel Başkanı Veli Baş TERDEF Genel Başkanı ve SADEF Genel sekreteri İdris Güven, İstanbul BB Daire Başkanı Ferudun Tekbiyik, SADEF Teşkilatlanma Başkanı Mustafa Tarım, Genel Başkan Yard. Eyup Ercan, SADEF Basın Medya Başk. Erdem Başaran, Fehim Gevrek, Erdem Başaran, Uğur Hamami, Ahmet Yıldız, Zeynep Akkaya, Aydın Uysal , Ayhan Hakan Koç , Izel Kaval STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber