Havza’da engellilere yönelik çalışmalar başlatıldı

Havza’da engellilere yönelik çalışmalar başlatıldı
04.07.2019
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ilçe merkezinde farkındalık oluşturulmak engelli rampaları ve engelli otopark yerlerine yönelik çalışmaların başlatıldığını belirtti. Özdemir; “Engellilerimize yönelik farkındalık ve duyarlılığı arttırmak için elimizden gelen hassasiyeti göstermekteyiz.” Dedi.

Havza Belediyesine bağlı ekipler çalışmalar kapsamında Akıllı Park ve Mehmetçik Meydanında bulunan engelli rampaları ile engelli otopark yerine yönelik yenileme ve bakım çalışmaları yaptılar.

Yapılan çalışmalar kapsamında engelli rampalarının önlerine araç parkının önüne geçilmesi amacı ile duba konularak işaretlemeler yapıldı ve yeni engelli rampaları yapıldı.

Yine çalışmalar kapsamında engelli otopark yerlerinde işaretle çalışmaları yapıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada CHP meclis üyeleri tarafından engellilere yönelik belediye meclisine vermiş oldukları teklife dikkat çekerek; “ Sayın üyelerimiz tarafından belediye meclisimizde toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratmak adına sunulan teklife ve bu konudaki hassasiyetlerine teşekkür ediyorum. Havza Belediyesi ile ortak akıl ile hareket etmenin önemine her zaman dile getirdik. Belediyemiz her zaman engelli kardeşlerimizin taleplerine ve engelli kardeşlerimize yönelik gelen talepler karşı duyarlı davranmıştır ve aynı hassasiyet ile yaklaşmaya devam edecktir.” dedi.

Özdemir başlatılan çalışmalar kapsamında mevcut engelli rampalarının ile engelli otopark yerlerinin bakımı ve yeni engelli rampaları yapımına başlandığını belirterek; “Önemli olan engelli kardeşlerimiz engelsiz olarak günlük hayata adaptasyonu. Engelli kardeşlerimizin sorunlarına sahip çıkmak, sorunlarını ortadan kaldırmak, mutlu bir yaşam sürmeleri için görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Engellilerimize yönelik farkındalık ve duyarlılığı arttırmak için elimizden gelen hassasiyeti göstermekteyiz. Diğer yandan araç sürücülerimizin çizilen engelli park yerleri, engelli rampaları, yaya kaldırımları ve engelli geçişlerine araç parkı yapmayarak kardeşlerimize kolaylık sağlamalarını rica ediyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.