Havza’da 15 Temmuz programı

Havza’da 15 Temmuz programı
16.07.2018
A+
A-

Havza’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Havza Atatürk Evi önünden başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi ve Kevser Parkında sona eren yürüyüşün ardından Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Siyasi parti konuşmaları yapıldı.

Sırası konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Saffet Ergin, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban ve AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir yapmış oldukları konuşmalarda ülkenin bekası ve geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yapıldı.

Gecede konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Demokrasi nöbeti yatsı namazı sonrası ilahi ve semazen gösterisine geçildi. Gece yarısına doğru Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yaşanan hiçbir darbede askerin halkın üzerine ateş etmediğini belirterek; “Bunların amacı darbe falan yapmak değildi. Ekonomisi güçlenen ve büyüyen bir Türkiye gördüler karşılarında. Bunu gören emperyalist güçler Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsızlar. Korktular büyüyen ve gelişen Türkiye güçlendikçe Batı rahatsız oldu. Türkler tarihte 16 devlet kurdu. Bizden rahatsız olanlar 15 devleti içimizdeki hainler ile yıktılar. 15 Temmuz’da da amaç aynı idi. 15 Temmuz gecesi amaçları Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımız derdest edip, 3 gün sonra Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan terörist başını getirip ülkenin başına geçirip Türkiye’yi ufak parçalar haline bölmek ve ortaya çıkan yeni ülkelere hükmetmek. Bu amaç halen devam ediyor. Çok dikkatli olmalıyız. Dış güçlerin her zaman bizim üzerimizde hesapları var. Bizler sağcısı, solcusu, Alevisi, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bir olduğumuz sürece bunu başaramayacaklar. Türkiye güçlenmeye devam ediyor ve kısa sürede daha da güçlü olacak. Allah bir kez daha böyle bir ihaneti halkımıza göstermesin. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.” Dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise düzenlenen programlar ile Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünü tüm dünyanın gördüğünü belirterek; “Bu topraklarda yaşamanın her zaman bir bedeli olmuştur. Bu bedel hem dışta hem de içte milletimiz tarafından fazlası ile ödenmiştir. Tarihimizde yaşadığımız en büyük ihanet Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Bu ihaneti gerçekleştirenler kendi menfaatleri için, dış güçlerin çıkarları doğrultusunda milletin geleceğine, bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine kast etmişleridir. Allah’a şükürler olsun ki bu ihanet Rabbimizin inayeti, Cumhurbaşkanımızın liderliği Milletimizin cesareti, şerefli ve onurlu Türk askeri ile polisinin fedakarane mücadelesi ile bertaraf edilerek ülkemiz uçurumun kenarından dönmüştür. Bu ihanet şebekesi dini değerler ile eğitim ve öğretim gibi çok ulvi iki değerimizi kullanarak yayılmış ve insanımızı istismar etmiştir. Bu gerçekten hareketle çocuklarımızın ve gençlerimizin özellikle dini eğitimlerinde doğru kaynak ve kişilerden istifade edilmesi konusunda özen gösterilmeli.Onların okuyan, düşünen, sorgulayan araştıran bireyler olabilmeleri ve ne olduğu beli olmayan kişilerin peşlerinden gitmeleri için eğitimlerine gereken hassasiyeti göstermemiz lazım. Bu yapılmadığı takdirde 15 Temmuz gibi olaylar ile karşılaşmamız olası. Yüce Allah’tan bu millete bu kara günleri bir daha göstermemesini temenni ederim. Tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından ilahi ve semazen gösterisi düzenlendi.

00.13’te salaların okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sine vizyon aracılığı ile canlı olarak yayınlandı.

Nöbet boyunca Havza Belediyesi, Türk Kızılayı Havza Şubesi, bazı esnaflar tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

İkramların dağıtımı Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından başlatıldı.

Programa Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Başçavuş Ercan Sanver, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kayhaoğlu, protokol üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber