Havza Belediyesi kurban bayramı öncesi tedbir aldı

Havza Belediyesi kurban bayramı öncesi tedbir aldı
17.08.2018
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Kurban Bayramı öncesi ve sonrası için Havza Belediyesi tarafından bir dizi tedbir alındığını bildirdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış olduğu açıklamada Havza Belediyesi tarafından bayram öncesi ve bayram sonrası için Kırsal Hizmetler, Zabıt ve Temizlik İşleri Müdürlükleri olmak üzere ilgili birimlerde görevlendirmeler yapıldığını belirtti.

Yapılan görevlendirmeler neticesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bayram öncesi ve bayram boyunca kurbanlık pazarında denetimlere başladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da ilçe genelinde temizlik çalışmalarına başlandı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları kapsamında bir dizi tedbir alındığına değinerek “ Havza Belediye Başkanlığını olarak halkımızın rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirlerimiz aldık. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde ilçemizin temizliği ve halkımızın rahatı için her türlü çalışma planı yapıldı. Temizlik İşleri Şefliğimiz bayram boyunca görevinin başında olacak ve çalışmalarına devam edecek. Şu an ekiplerimiz ilçe genelinde temizlik çalışmalarına başladı. Halkımızdan ricamız hem çevre hem de kendi sağlığımız için kesmiş oldukları kurbanların kullanılmayan atıklarını gelişi güzel atmamalarıdır. Halkımızın yaklaşan Kurban Bayramlarını şimdiden kutlarım.” dedi.

İkiz zabıta ekiplerinin bayrama öncesi ve bayram tatili boyunca görevlerinin başında olduğu belirtilerek; “Kurbanlarını kendi imkanları ile kesen vatandaşların dini ve hijyenik şartlara uyarak hayvana eziyet vermeden kesmek kaydıyla serbest olduğu belirtilerek kurban atıkları, hastalıklı organları sokağa atılmayacağı, kedi köpek gibi hayvanlar tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülmesi gerekte. Hayvan pazarımız bayramın ikinci güne kadar açık. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından veteriner hekimimiz tarafından da kurbanlık alanlara yardımcı olunmakta. Bunların yanı sıra zabıta ilçeye dışarıdan gelen misafirlere her konuda yardımcı olacaklar.” Dedi.

Havza Muhtarları Derneğinin Ağustos ayı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Dernek başkanı Ahmet Çavdar, dernek lokalindeki toplantıda, düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarla mahalle ve mahalle sakinlerinin sorunlarını tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplantılardan çıkan sonuçları sivil toplum kuruluşu olarak ilgili birimlere aktararak çözüm önerisinde bulunacaklarını dile getiren Çavdar, “Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana ilçemiz ve mahallelerimiz için yapılacak her işte işbirliğine açık olduk ve bundan sonra da açık olacağız. İlçemizde bayram tatili boyunca farklı dernekler tarafından 4 adet festival düzenlenecek. Tüm üye muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimiz etkinliklere davetlidir. Bu vesile ile herkesin Kurban Bayramını Kutlarım.” dedi.

Toplantıya katılan Esenyurt Havzalılar Derneği Başkanı Muharrem Kurtça, dernek tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festivale herkesi davet ederek; “Bundan 5 – 6 yıl önce İstanbul’da Havzanın ismi bilinmiyordu. Şimdi ise gerek ilçemizde gerek ise İstanbul’da çeşitli dernekler tarafından düzenlenen, festival, şenlik ve piknikler ile adından söz ettiren bir ilçe olduk. Bizde dernek olarak birkaç yıldır böyle bir etkinlik için çalışmalarımızı devam ettirmekteydik. İnşallah yoğun bir katılım ile bu yıl ilki düzenleyeceğimiz etkinliğimizde ilçemizin birlik ve beraberliğine katkı sunacağız. Aslançayır Yaylasında düzlenecek olan ve çeşitli yarışmalar, at yarışı ve güreşlerin yer alacağı etkinliğimize herkes davetlidir.” Dedi.

Toplantıya Esenyurt Havzalılar Derneği Başkanı Muharrem Kurtça, Onursal Başkan Ramazan Çelik ve Belediye Meclis Üyesi Seyitahmet Ünal ve dernek üyesi muhtarlar katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.