Hastaneye 95 bin liralık borcu yüzünden bebeği öldü iddiası!

Hastaneye 95 bin liralık borcu yüzünden bebeği öldü iddiası!
17.03.2022
A+
A-

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Samsun OMÜ’ye 95 bin lira borcu bulunan hamile olan Türkmen Fatıma Muhammet’e gerekli müdahale yapılmadığını ve çocuğun hayatını kaybettiğini iddia etti.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklama ile Türkmen soydaşımız Fatıma Muhammet 10 Mart 2022 Perşembe günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine, 95 bin TL borcu olduğu gerekçesi ile kabul edilmediğini, hamile ve çok ciddi kanaması olduğu halde hastane kapısında sabaha kadar acı içinde kıvrandığını, Milletvekili olarak hastane görevlilerini aramasına rağmen hastanın tedavisinin yapılmadığını dile getirdi.

KONCUK Ismail Koncuk

Bir çok girişim sonucunda ve oluşan kamuoyu baskısı ile bu olaydan 1 gün sonra Tıp Fakültesine kabul edilen Fatıma’nın karnındaki bebeği ölmüş ve ameliyatla alınmıştır. Fatıma ise yoğun bakımda tedaviye alınmak zorunda kalınmıştır.

Ya paranızı ödeyin ya da ölün mantığından artık vazgeçin.!

Konunun Meclis gündemine de taşınması için Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdiğini, önerge ile ya paranızı ödeyin ya da ölün mantığı hastanelerimizde sergilenirken Bakanlık olarak alınan/alınacak tedbirleri sorduğunu ifade etti.

Koncuk, sözlerine son verirken, cinayete yakın bir ihmalkarlık ile bebeğini kaybeden, kendisi de ölümle karşı karşıya bırakılan soydaşımız Fatıma’ya karşı ortaya konulan ihmalkarlık sebebiyle Samsun OMÜ Tıp Fakültesi yetkililerine yönelik bir soruşturmayı Bakanlık olarak ivedilikle başlatılmalı, bir insana yapılan bu insanlık dışı muamele cezasız kalmamalı diyerek sözlerini tamamladı.

Koncuk, konu ile ilgili cevaplanması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

KONCUK 1

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.