Hasan Togar’ı Cengiz Holding mi yedi?

Hasan Togar’ı Cengiz Holding mi yedi?
02 Şubat 2024 18:25
A+
A-

Samsun’da AK Parti’nin yeniden aday göstermeyeceği kesinleşen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar hakkında aday gösterilmesi ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

SamsunKentHaber.com.tr’den Haydar Öztürk’ün haberine göre; Samsun’da AK Parti’nin Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 2024 yerel seçimleri için aday gösterilmeyecek isimler arasında yer aldı.

Samsun’da AK Parti, Tekkeköy Belediye Başkanlığı için geçmiş yıllarda Kurucu Tekkeköy İlçe Başkanlığı yapan ancak 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Tekkeköy Belediye Başkan adayı olan Mustafa Candal’ı aday gösterecek.

İL BİNASINDA PROTESTO
AK Partili mevcut Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise 2024 yerel seçimleri için aday listesinde yer almayacak. Hasan Togar’ın aday gösterilmeyerek yerine Mustafa Candal’ın gelecek olması Tekkeköy ilçesinde krize neden oldu. AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı ve beraberinde ki partililer ile muhtarlar AK Parti Samsun İl Başkanlığına giderek durumu protesto etti.

Samsun AK Parti İl Başkanlığında gergin anlar! İl Başkanın odasına girmeye çalıştılar. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin odasına dahi girmeye çalışan partililer, Hasan Togar’ı yeniden aday görmek istediklerini söyledi. Hasan Togar’ın Tekkeköy’de yeniden tercih edilmeme nedeni ise merak konusu oldu.

HASAN TOGAR’I KİM YEDİ NEDEN YEDİ
AK Parti Tekkeköy ilçesinde mevcut başkan Hasan Togar’ı neden aday yapmayacak ya da Togar’ı kim yedi? Hasan Togar’ın AK Parti’den tekrar aday yapılmayacak olmasının nedeni Cengiz Holding’e uzanıyor gibi duruyor. Tekkeköy ilçesinde yatırımları bulunan Cengiz Holding ile Tekkeköy Belediye Başkan Togar’ın arasınnda bir yer konusu ile ilgili kriz çıktığı bir süredir gündemde konuşulan konular arasındaydı.

İddiaya göre Cengiz Holding’in patronu Mehmhet Cengiz bu yer meselesi nedeniyle Hasan Togar’ın ipini çeken isim oldu. Kulislerde konuşulanlara göre Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Mehmet Cengiz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın yeniden aday gösterilmemesi için iddiaya göre girişimlerde bulundu ve sonuç aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.