Hasan Aksoy’dan Başkan Deveci’ye sert tepki! Partimiz Meclis Üyeleri belediye başkanının onay memuru değildir

Hasan Aksoy’dan Başkan Deveci’ye sert tepki! Partimiz Meclis Üyeleri belediye başkanının onay memuru değildir
08 Ağustos 2023 20:59
A+
A-

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye sert tepki göstererek, “Partimiz Meclis Üyeleri belediye başkanının onay memuru değildir!” dedi.

“Partimiz Meclis Üyeleri belediye başkanının onay memuru değildir!” ifadelerine yer veren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye sert tepki gösterdi. 

MECLİS ÜYELERİMİZE İPOTEK KONULMAYA ÇALIŞILMASINA KARŞI ÇIKIYORUZ BEYANATINDAKİ SUÇLAMALARI İSPAT ETMELİ!.. 

DEVECİ’YE ATAKUM’UN SORUNLARI İLE İLGİLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ!.. 

Samsun’un Atakum ilçesinde, İYİ Parti ile ilgili suçlayıcı ifadeler kullanan Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy‘dan sert tepki geldi. Başkan Deveci’nin parti mensuplarını onay memuru gibi gördüğü ifadesine karşı çıkan Aksoy, yazılı bir basın açıklaması yaparak açıklamalarda bulundu. 

Hasan Aksoy, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Ağustos ayı Meclis toplantısında gündeme aldığı Ek Bütçe oylamasında İYİ Parti üyelerinin reddedilmesinin ardından yaptığı suçlayıcı ve temelsiz iddialarının partiyi üzdüğünü ifade etti. Ayrıca Aksoy, Deveci’nin suçlu arama tutumunu eleştirerek, gerçekleri öğrenmek isteyen vatandaşların da kendilerine cevap beklediğini belirtti. 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı, Cemil Deveci’nin Atakum ilçesinde seçilmesinde İYİ Parti’nin kayıtsız şartsız desteğinin olduğunu hatırlatarak, Meclis üyelerinin Belediye Başkanı ile birlikte kanunun kendilerine verdiği yetkiler kadar sorumlulukları bulunduğunu ve Atakum halkına gerektiğinde hesap verme zorunluluğu taşıdığını vurguladı. 

Parti politikaları dışında her Meclis üyesinin özgür iradesiyle oylamalara katıldığını belirten Aksoy, Meclis üyelerinin Belediye Başkanı’nın onay memuru olmadığını ve herhangi bir maddeye red oyu verme hakkının olduğunu vurguladı. Meclis üyelerinin iradesine ipotek konulmaya çalışılmasına karşı çıktıklarını ifade etti. 

Hasan Aksoy, Cemil Deveci’nin beyanatında yaptığı suçlamaları ispat etmesi gerektiğini ve aksi takdirde özür borcu olduğunu belirtti. İYİ Parti ve CHP tabanında birlikteliğin bulunduğunu ifade ederek, bu tür beyanların bu birlikteliği zedeleyeceğini ve unutulmayacak şekilde kalacağını vurguladı. 

Aksoy, açıklamasının sonunda, Cemil Deveci’ye yönelik aşağıdaki soruların cevaplarını almak için bir ikinci açıklama yapmayacaklarını belirterek, Deveci’den aşağıdaki soruların cevaplarını acilen beklediklerini dile getirdi. 

Bu haberde İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’un Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye yönelik suçlayıcı açıklamalarına ve tepkisine yer verilmiştir. Aksoy, Deveci’nin partinin meclis üyelerini onay memuru gibi gördüğü ifadesine karşı çıkarak meclis üyelerinin kanunun verdiği yetkilerle sorumlulukları olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, Deveci’nin suçlayıcı beyanatları için ispat yükümlülüğü olduğunu vurgulamış ve meclis üyelerinin iradesine ipotek konulmaya çalışılmasına karşı çıktığını dile getirmiştir. Aksoy, Deveci’den soruların cevaplarını almak için ikinci bir açıklama yapmayacaklarını belirtmiştir. 

CEMİL DEVECİ’YE ZOR SORULAR:

1 .Ek Bütçe Meclise gelmeden önce, Meclis üyeleri gerekçeleri ile birlikte yeterince bilgilendirilmiş midir? 

2. CHP meclis üyelerinden bazıları da oylamaya katılmamıştır. Bunun için geçerli mazeretleri var mıdır? Yoksa onlar da bilgilendirilmedikleri için bu mesuliyeti almak istememişler midir? 

3. Her oylama öncesi bir dosya ve taleple geldiği iddia edilen İYİ Parti Meclis üyelerinin bugüne dek olumlu oy verdikleri sayısız meclis kararı karşılığında Sayın cemil deveci olarak Atakum halkının menfaatine olmayan bir takım tavizler mi verdiniz yoksa ? Böyle bir durum söz konusu değilse bu iftiranın gerçek gerekçesi nedir? 

4. Genel Merkez yönetimimizi de zan altına alan açıklamanızı n gerekçesi nedir? CHP kongre sürecinde yönetime talip kişilere İYİ Parti üzerinden bir mesaj verme gayreti olabilir mi, yoksa bizim bilmediğimiz bir iç hesaplaşmanın faturasını mı ödetmeye kalktınız? Elinizde bu iddianızı ispatlayacak somut bir delil var ise bunu kamuoyu ile paylaşmamak daha mı ahlakidir? 

5.İYİ Parti ya da diğer partiler adına sizden bugüne kadar talep edilen görevinizi suistimal etmenize sebep olabilecek ne tür talepler gelmiştir? Bunların kaç tanesi pazarlık konusu olmuştur? Kaçına karşı kararlı bir duruş sergileyerek Belediyenin gerek bütçesinin gerekse hizmet alanlarının daha iyi yönetilmesi için kararlar aldınız? 

DEVECİ’YE ATAKUM’UN SORUNLARI İLE İLGİLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ!..

Tüm bu iddialarınız için gerek CHP gerekse İYİ Parti İl Teşkilatları ile durum değerlendirmesi yaptınız mı daha iyi bir yönetim anlayışı için işbirliği talebiniz oldu mu ? Gerçekleri öğrenmek için bir çaba sarfettiniz mi? Birlikte kazandığımız bir yönetimi başkalarını suçlayarak sürdürebileceğinize inanıyor musunuz? 

Ayrıca Sayın DEVECİ’ye yerelde siyaset yapan bir siyasetçi olarak parti genel merkezimizin, genel başkanımızın siyasetine ve ilkelerine laf yetiştireceğine Atakum’un sorunları ile ilgilenmesini tavsiye ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.