Hancıoğlu: ‘Türk kadını olarak bizler, Cumhuriyet’imize minnet borçluyuz’

Hancıoğlu: ‘Türk kadını olarak bizler, Cumhuriyet’imize minnet borçluyuz’
04.12.2019
A+
A-

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “kadınların, özgür iradeye sahip bireyler olduğunu 85 yıl önce kanun hükmü haline getiren ve tüm dünyaya örnek olan Cumhuriyetimize minnet borçluyuz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının Kabulünün 85. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Genç Cumhuriyet’imizin, 5 Aralık 1934 tarihinde devrim niteliğinde adım attığını vurgulayan Hancıoğlu, açıklamasında “85 yıl önce bugün kadınların, özgür iradeye sahip bireyler olduğunu kanun hükmüyle tescilleyen ve tüm dünyaya örnek olan Cumhuriyetimize minnet borçluyuz” ifadelerine yer verdi.

Hancıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadının toplumsal statüsünü yükseltmek hedefiyle başlattığı büyük devrim; siyasal müdahaleler, toplumsal dirençler sebebiyle aradan geçen 85 yıllık süreçte dönem dönem zaafa uğramış ve kimi kazanımlar gasp edilmiştir. Tüm olumsuzluklara rağmen Türk kadınının mücadeleci ruhu ve özgürlük tutkusu baskın gelerek, eşit yurttaşlık mücadelesi ivme kaybetmeden devam etmiştir.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki; kadınlarımızın Cumhuriyet sayesinde elde ettiği kazanımların siyasal ve toplumsal yaşama eksiksiz bir şekilde yansıtılması,cinsiyet temelli değil liyakat temelli bir toplumsal sistemin inşası için verdiğimiz mücadele, bu hedefe ulaşana dek kararlılıkla sürecektir. 

Bu düşüncelerle, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 85. yılını bir kere daha kutluyor; bu büyük devrimin mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanı, milleti ve Türk kadınının hak ve hukuku için emek veren, can veren herkesi şükran ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.