Hancıoğlu: CHP iktidarında en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek

Hancıoğlu: CHP iktidarında en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek
25.01.2022
A+
A-

Bafra’da emeklilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen CHP’li Neslihan Hancıoğlu “açlık sınırının 4 bin lirayı aştığı bir dönemde emeklimizi 2 bin 500 liraya mahkûm etmek vicdansızlıktır. Bu iktidar kanun teklifimizi reddetti ama emeklilerimize söz veriyoruz; CHP iktidarında en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ile birlikte, Bafra’da bir grup emekliyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Emekli aylıklarında yıl başından geçerli olmak üzere yapılan artışın, enflasyon karşısında daha ilk günden eriyip tükendiğini dile getiren emekliler, hayat pahalılığı karşısında artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade ettiler. İktidarın, millete ait olan kaynakları küçük bir azınlığın hizmetine sunup, emekli ve dar gelirli kesimleri açlık ve sefalete mahkûm ettiğini söyleyen emekliler “bu iktidarla hesaplaşacağımız günü iple çekiyoruz. Emeklinin öfkesi de gücü de o sandığa yansıyacak” dediler.

CHP’li Hancıoğlu da özetle şunları söyledi:

“Daha geçen hafta, en düşük emekli aylığının asgari ücrete endekslenmesi için Meclis’e bir kanun teklifi sunduk ve teklifimiz AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu iktidar, bir tercih yapmıştır. Milletimize ait olan kaynakları, gözü doymak bilmeyen küçük bir azınlığa aktarmaktadır. İktidar, bu tercihini değiştirmeyeceğine göre o halde iktidarı değiştirmek zorundayız. Açlık sınırının 4 bin lirayı aştığı bir dönemde emeklimizi 2 bin 500 liraya mahkûm etmek vicdansızlıktır. Bu iktidar kanun teklifimizi reddetti ama emeklilerimize söz veriyoruz; CHP iktidarında en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber