Halkın dayanacak gücü kalmadı! Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Halkın dayanacak gücü kalmadı! Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
05.05.2022
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, enflasyonun halkı ezmeye devam ederken en ağır hasarı alan kentlerden birisinin Samsun olduğunu söyledi. TÜİK rakamlarına göre bile nisan sonunda Samsun’daki enflasyonun Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktığını anlatan Türkel, “Halkın dayanacak gücü kalmadı. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin, ‘Ah bir uyusak uyansak yaz gelse, her şey düzelecek’ sözlerini hatırlatan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Halkı perişan ettiniz. Yüzde 50 enflasyonun zirvesi dedin, şimdiden nerelere çıktı. Bir an önce bilimsel yöntemlere dönün” dedi. Nisan ayın sonuna göre TÜİK’e göre enflasyonun Türkiye’de yüzde 69.97 olduğunu anlatan Türkel şöyle konuştu: “ Bir de Samsun’un enflasyonuna bakın. Yıllık TÜFE yüzde 77.79’a ulaşmış. Muhalefetin ‘çok iyi’ dediği Samsun’un halini görün. Emekli perişan, çiftçi tarlasını ekemiyor. İşçinin emekçinin aldığı maaş gıda harcamasına ve kirasına yetmiyor. Bu halkın sırtından inin. Artık sizi taşıyamıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘Şükretmeyi unuttular’ sözlerine de değinen Türkel, “Bu halk kirasını ödeyemediği için mi şükretsin? Şimdilik ekmekle doyabildiği için mi şükretsin? Bunu yanlış kişilere söylüyor. Şükredin diye saraydan beslenenlere, 3-5 maaş alanlara söylemeli. Gücümüz kalmadı. Açız geçinemiyoruz diyeni gözaltına alıyorsunuz. Gideceksiniz ve bu ülkeye huzur gelecek” diye konuştu.

Maaşlar acil olarak güncellenmeli

Yıllık TÜFE’de ana harcama gruplarına bakıldığında gıda enflasyonunun yüzde 89.10, ulaştırmada yüzde 105.86, konutta yüzde 61.14 olduğunu söyleyen Türkel, “Alt gelir grubu sadece bunlara para harcayabiliyor. Bunu göz önüne aldığınızda bile vatandaşın gerçek enflasyonunun çok yüksek olduğunu görürüsünüz. Aylık enflasyon nisan ayında İstanbul’da bile yüzde 7.25 olurken, Samsun’da yüzde 7.51 olmuş. Acilen enflasyona göre gelirlerin güncellenmesi gerekiyor. Emekliye, memura, çalışana acil en az enflasyon kadar güncelleme yapılmalı” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber