Karaduman: Samsun AK Parti seçime hazır

Karaduman: Samsun AK Parti seçime hazır
16.05.2018
A+
A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman düzenlediği basın toplantısında secim döneminin genel değerlendirmesi yapıldı ve sorular cevaplandı.

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında Başkan Karadumanyaptığı basın açıklamasında;

Sayın Basın mensupları, seçim gündemi ile alakalı konuşmadan evvel, tarih ve insanlık vicdanının asla unutmayacağı İsrail’in Gazze’deki katliamı konusunda konuşmak istiyorum.

ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması nedeniyle dün Gazze’de gerçekleştirilen barışçıl gösterilere katılan sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarında 60 kardeşimiz şehit düşmüş, 2 bin 771 kardeşimiz ise yaralanmıştır. Attıkları kurşunlar yetmiyormuş gibi bir de masun insanların üzerine jetlerini salarak Gazze’ye 5 ayrı hava saldırısı düzenlemişlerdir. Yaşanan can kayıplarıyla birlikte, olaylar 2014’teki savaştan bu yana Gazze’deki en kanlı gün olarak kayıtlara geçmiş ve İsrail’in acımasız yüzüne tüm dünya bir kere daha tanık olmuştur.

İsrail’in bu acımasız ve gayrı meşru saldırılarını en sert biçimde kınıyoruz. Bölgede yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar, insanlık onurunun ayaklar altına alınması ve uluslararası hukukun ihlal edilmesi kabul edilebilir değil. Bizler Filistinli kardeşlerimizin her daim yanında duracağız ve haklı davasında onları asla yalnız bırakmayacağız.

Talebimiz ve temennimiz bu şiddetin derhal sona erdirilmesidir. Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, taahhütleri çiğneyen, barışı olanaksız hale getiren İsrail, ABD tarafından ödüllendirilmektedir. Fakat tarih ve insanlık vicdanı Filistinli kardeşlerimize yapılan haksızlıkları asla affetmeyecektir.

BÜYÜKŞEHİR VE BAFRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın Milletvekili Aday Adayı olması hasebiyle boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçtiğimiz haftalarda bir temayül yoklaması gerçekleştirdik. Temayülün ardından Genel Merkezimize 4 aday çağrılmış ve Sayın Zihni Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Genel Merkezimiz tarafından aday gösterilmişti. Ardından yapılan Meclis seçiminde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Zihni Şahin seçilmişti.

Yine geçtiğimiz günlerde Sayın Zihni Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması nedeniyle boşalan Bafra Belediye Başkanlığı’na yapıla temayül neticesinde Genel Merkezimizin kararını açıklamış ve Sayın Hamit Kılıç’ı aday olarak belirtmişti. Yapılan Meclis seçimlerinde 27 oy ile Sayın Hamit Kılıç Belediye Başkanlığı’na seçilmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Şahin’e ve Bafra Belediye Başkanı seçilen Sayın Kılıç’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Kararın Samsunlu hemşerilerimize, şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Neticede bu bir bayrak yarışı, Sayın Yusuf Ziya Yılmaz bu bayrağı uzun yıllar taşıdı. Samsun’a büyük bir aksiyon, canlılık ve hareketlilik getirdi. Yeni Başkanlarımızın da aynı kararlılık ve şuurla hareket edeceğine canı gönülden inanıyor ve önümüzdeki günlerde İlimize ve İlçemize hak ettiği prestiji kazandırmak yolunda kendilerinin de güzel icraatlara imza atacaklarını biliyoruz.

HİZMET PLANLAMA ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin’in göreve gelmesiyle birlikte ilçelerimizde devam eden hizmetlerin yeniden planlanması ve ilave hizmetlerin yapılması kapsamında Büyükşehir bürokratlarımız, İlçe Başkanlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Yerel yönetimler Başkanlarımız ve İlçe Koordinatörlerimizin katılımları ile ilçelerimizde Hizmet Planlama Çalışmalarına başladık.

Bu ziyaretler esnasında İlçelerimizin çalışmalarını yakından gördük. Hizmetin planlı ve programlı bir şekilde aksamadan vatandaşımıza nasıl götürüleceği konusunda istişarelerde bulunduk. Yapılanları takdir ettik ve daha iyisi nasıl yapılır diye mütalaada bulunduk. Eksikleri gördük, olması gerekenlerin planlaması ve bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başladık. Bu zamana kadar Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Havza İlçemiz dahil olmak üzere 8 ilçemizde çalışmalarımızı tamamladık. Bu hafta sonuna kadar diğer 9 ilçemize de giderek çalışmalarımızı tüm şehrimizde tamamlamış olacağız.

SEÇİM HAZIRLIK ÇALIŞMALARI / ADAY ADAYLARININ TANITIMI / MÜLAKAT

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine 39 gün kaldı. Vakit iyice azalırken AK Parti Samsun İl Başkanlığı olarak seçimlere hazır olduğumuzu belirtmek isterim.  Bugün itibariyle Sandık Kurulu Başkanlarımızı, Okul ve bina kat sorumlularımızı, Mahalle Başkanlarımızı belirlemiş durumdayız. Seçim için önemli bir görevi üstlenecek olan Seçim Koordinasyon Merkezlerimizi de belirledik ve şuan hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Diğer yandan Milletvekili aday adaylığı için 103 kişi partimize müracaat etti. Müracaatların 21’i bayan, 82’si erkek adaylardan oluşuyor. Müracaatlar içerisinde 11 engelli, 9 da 25 yaş altı bulunmaktadır. Aday Adaylarımızdan 1’i İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için aday adaylığından çekilmiştir.

Milletvekili aday adayımızın 4 Mayıs tarihinde tanıtımını ve 5 Mayıs tarihinde ise temayül yoklamalarını gerçekleştirdik. Daha sonra 103 Milletvekili Aday Adayımız mülakat için Partimizin Genel Merkezine çağrılmış ve mülakatları gerçekleştirilmiştir.

Mülakat komisyonu, raporlarını üst komisyona sunmuştur. Üst komisyonun çalışmaları ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile adaylarımız 21 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecektir. 25 Mayısta ise Genel Merkezimiz tarafından Milletvekili adaylarımızın tanıtımı gerçekleştirilecek ve startımızı vereceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.