Habip Muruz; Evcil hayvanlarınızı koronavirüs korkusuyla terk etmeyin

Habip Muruz; Evcil hayvanlarınızı koronavirüs korkusuyla terk etmeyin

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz, köpek, kedi ve sığır gibi hayvan türlerinin kendi Koronavirüslerinin olduğunu hatırlatarak bu hayvanlardaki virüsün insanlarda hastalığa neden olmadığını belirtti.

Muruz konuyla alakalı olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Hayvanların COVİD-dan nasıl etkilenebileceğini incelemek için birçok tür üzerinde araştırmalar devam etmektedir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; COVID-19 hastalarıyla yaşayan birkaç köpek ve kedi, virüs varlığı açısından pozitif tespit edilmiştir.
Evcil hayvan sahiplerinin endişelerinin farkındayız. Fakat, enfekte olmuş bir hayvanın enfeksiyonu insanlara geri aktarabildiğini gösteren hiçbir kanıt yoktur.

EVCİL HAYVANLAR DA AİLENİZİN BİR PARÇASI
Ve bu nedenle; Evcil hayvanınızı korkudan terk etmek için hiçbir neden yoktur.
Aksine, pandemi süresince evcil hayvan-insan ilişkisinin depresyon, kaygı ve stresi azaltmaya yardımcı olarak büyük bir rahatlık ve rehabilite kaynağı olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber