Gribi hafife almayın

Gribi hafife almayın
06.02.2020
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Özge Piri Mantar, atacağı her adımın bebeğini de etkilediğini bilen anne adaylarına grip uyarısında bulundu.

Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde hasta olmak en çok korktuğu durum olduğunu ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Özge Piri Mantar, “İçinde bulunduğumuz salgın haberleri bile anne adaylarını tedirgin etmekte. Özellikle gribin adını bile anmak istemeyen birçok anne adayı vardır mutlaka. Atacağı her adımın bebeğini de etkilediğini bilen hamileler için bu durumlarda ne kadar dikkatli olunsa da, gribe yakalanıldığında neler yapılması gerektiğidir. Bunun cevabını vermeden önce de, gribi daha yakından tanımak gerekiyor.

GRİP NEDİR
Grip, İnfluenza denilen virüsün, solunum yoluyla vücuda girerek özellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başında salgınlar yapan bir infeksiyon hastalığıdır.
Belirtileri arasıda, sürekli burun akıntısı, hapşırma, öksürme, gözlerde, boğazda yanma hissiyle seyreden, genellikle ateşsiz bir üst solunum yolu enfeksiyonudur.
3-7 günde kendiliğinden düzelmekte, genellikle hastalık ayakta geçirilmektedir. Fakat 40 dereceyi geçen yüksek ateş, genel vücut kırgınlığı, şiddetli bel, eklem ve kas ağrıları, baş ağrısı ve aşırı halsizliktir durumlarında hastayı yatağa düşürebilir.

Hamilelikte grip normal koşullarda bebeğe geçmesi beklenen ve bebekte istenmeyen durumlar yaratan bir hastalık olmamakla birlikte gribin ağır seyrettiği hallerde ateş 40 dereceyi geçerse bebek bundan olumsuz etkilenebilir. Hamileliğin son aylarında olunması da doğum sancılarının başlamasına neden olabilir. Grip belirtileri oluşan anne adaylarının ilk yapılması gereken hemen doktora başvurmaktır. Genel bir muayene sonrasında doktor belirtileri hafifletmek için çeşitli ilaçlar verebilir.  Doktora danışmadan kesinlikle hiçbir ilaç alınmamalıdır. Diğer grip geçiren insanlarda olduğu gibi anne adaylarının da istirahat etmeleri, beslenmelerine ve uyku düzenlerine özen göstermeleri gerekir. ” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber