Göz Tembelliği olan aileler çocuklarına dikkat etmesi gerekmektedir

Göz Tembelliği olan aileler çocuklarına dikkat etmesi gerekmektedir
10.03.2020
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, “Genellikle küçük yaşlarda ortaya çıkan Göz Tembelliği’nde (Ambliyopi) düzenli kontroller esnasında tespit edilip tedavi edilirse, görme problemi önlenebilir.” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, Göz tembelliği (Ambliyopi) nedir? Göz tembelliği nedenleri, belirtileri ve tedavisi nasıl yapılır? gibi sorunların yanıtlarını vererek önemli bilgiler paylaştı.

ÇOCUKLARDA DÜZENLİ GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİ
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, “Her iki gözün veya bir gözün normal görmesi orandan daha az görmesine göz tembelliği (Ambliyopi) diyoruz. Göz tembelliği çeşitli tedavi yöntemleri olmakla birlikte özellikle çocuklarda dört yaşından sonra çok önem arz ediyor. Çünkü 4 yaşından sonra göz tembelliğinin tedavisinde yeterli takip ve tedavi metodu uyguluyoruz. Göz tembelliği özellikle ailede anne ve babalar için söylüyorum. Kendilerinde ve akrabalarında göz tembelliği varsa mutlaka çocukları için bu hastalık konusunda önceden kontrol ettirmeleri önemlidir. Bunu bilen ailelerin çocuklarının göz sağlığına önem vermeleri ve gereken muayeneleri zamanında yaptırmaları gerekir.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Çoçuğun televizyonu yakından izlemesi, yazıları seçememesi gibi durumlar aileler için uyarıcı olması lazım. 2-4 yaş göz kontrolleri çok önemlidir. Çocukta görmeyle ilgili herhangi bir bulgu varsa doktorlar buna ilk başta kapama tedavisi ile gözü çalıştırma gerekiyorsa gözlük tedavisi verebilmektedir. 6 aylık düzeli kontroller yapılması gerekmektedir. Göz tembelliğinde tedavinin esası gözdeki görmeyi bozan patolojinin en erken zamanda ortadan kaldırılmasıdır. Gözlük verilebilir. Şaşılık gözlükle düzeltilebilir. Eğer katarakt varsa veya görmeyi engelleyen bulanık ortam mevcutsa, şaşılık gözlükle düzelmiyorsa cerrahi işlem ile düzeltilmesi gerekebilir. Çocuğun, tedavinin başladığı andaki yaşı ve göz tembelliğinin şiddeti tedavi başarısını belirler. Erken teşhis göz tembelliğinin tedavisini kolaylaştırır.” diyerek sözlerine son verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.