Go-Kart faciasının ardından büyükelçi Samsun’a geldi

Go-Kart faciasının ardından büyükelçi Samsun’a geldi
23.07.2018
A+
A-

Türkmenistan Büyükelçisi İshankuli Amanlyev, Samsun’da geçtiğimiz günlerde yaşanan Go-Kart kazasında ağır yaralanan Türkmenistan uyruklu Nurjemal Annalyyev’i ziyaret etmek için Samsun’a geldi.

Vali Osman Kaymak,23.07.2018 Pazartesi günü saat 14.00’de Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev’i makamında kabul etti.

Valiliğimizi ziyarete gelişinde Vali Osman Kaymak tarafından karşılanan Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Kaymak ile birlikte valilik makamına geçti.

Makamda bir konuşma yapan Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev, “Türkmenistan vatandaşı üniversiteli kızımızın Samsun’da önemli bir kazada yaralanmış olmasını bizde üzüntüyle duyduk. Büyükelçiliğimiz tarafından bu olayı geçtiğimiz cuma gününden itibaren takip ediyoruz. Bu çerçevede büyükelçilik personeli olarak kızımıza geçmiş olsun ve sağlık durumunu yerinde görmek için şehrinizi ziyarete geldik. Bu gün bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca hem Valilik, hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversite yetkililerine kızımıza anında gerekli tıbbi yardımlarınız ve sağlık durumunun daha iyiye gitmesi yönünde gösterdiğiniz gayretleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev geçtiğimiz günlerde ilimizde Go-Kart pistinde meydana gelen kazada yaralanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Türkmenistan uyruklu Nurjemal Annalyyev’i ziyaret etmek ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için şehrimizdeler. Buradan biz kızımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Aldığımız son bilgilere göre kızımızın ameliyatı yapıldı. Şuan hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bu çok üzücü bir olay, bununla ilgili vatandaşlarımıza uyarılar yapıyoruz. Ama maalesef bu kazalar oluyor. Go-Kart kullanan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını kurallara uymalarını ve kask kullanarak eğlence alanlarından yararlanmalarını öneriyoruz. Ben Sayın Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev’e ilimize geldiği için çok teşekkür ediyorum. Kendinin nezdinde kızımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Devletimiz kızımızla ilgili yapılacak olan her şeyi yapmaktadır. O an hemen hastaneye kaldırılmıştır. Go-Kart pisti o gün kapatılmıştır. Kızımıza anında müdahale yapılarak ameliyata alınmıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitemiz Türkiye’nin sayılı sağlık kuruluşlarından birisidir. İnşallah daha başka kazalar yaşanmaz. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma açılmıştır. Biz de Valilik olarak konunun yakından takipçisi olacağız. Bilgi alındıkca kamuoyuyla paylaşılacaktır. Size ve kızımıza geçmiş olsun diyorum. Tekrar ilimize hoş geldiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev, Vali Osman Kaymak’a Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov’un yazdığı ‘Büyük İpek Yolu’nun Kalbi’ ve ‘Barış Müziği, Dostluk, Kardeşlik Müziği’ isimli kitaplarını takdim etti. Vali Sayın Osman Kaymak ise Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev’e el emeği lale işlemeli tablo hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber