Genç: Şehrimizin gelişim ve dönüşümüne katkı sağladık

Genç: Şehrimizin gelişim ve dönüşümüne katkı sağladık
18.01.2019
A+
A-

Eğitimden kültüre, ticaretten kentsel dönüşüme kadar bir çok alanda en hızlı gelişen ilçe olan Canik, 15 yılda adeta yepyeni bir şehir haline dönüştü. Başkan Osman Genç, “Şehirlerin yarıştığı günümüzde vizyoner belediyecilikle şehrimizin gelişim ve dönüşümüne katkı sağladık” dedi.

Karadeniz’in en hızlı gelişen ilçesi olarak dikkat çeken Canik’in, yatırımlarla birlikte insanları da kendine çektiğini belirten Başkan Osman Genç, özellikle belediye tarafından yapılan eğitim, kültür, sanat, spor, ticaret, kentsel dönüşüm ve öncü olduğu özel sektör yatırımlarının yanısıra düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetler sadece şehrin gelişimine katkı sağladığını söyledi. Başkan Genç, “2004 yılında Canik’te bir tane konut projesi yok iken bugün Karadeniz’in en büyük dönüşümüne sahip bir ilçeyiz. Canik’te yatırım üstüne yatırım koyduk, hep birlikte yeni bir şehir inşa ettik” dedi.

3 DÖNÜŞÜM, 3 GELİŞİM

Şehirsel gelişimi üç sistem üzerine inşa ettiklerini belirten Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Kurumsal, Kentsel ve Kültürel Dönüşümleri esas aldık ve şehrimizi bu üç sac ayağı üzerinde dönüştürdük. Yeni hizmet binası, elektronik belge yönetim sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi gibi kurumsal çalışmaların yanında kentsel dönüşümde de Kuzey Yıldızı, Mavi-Yeşil gibi fiziki modern yaşam alanları oluşturduk ve bunu eğitim, kültür, sanat, spor gibi Kültürel Dönüşüm ile de tamamladık. Ayrıca özel sektör yatırımları, kırsal alanlara yatırımlar, doğa ve turizm projeleri ile Ekonomik, Eşit ve Ekolojik Gelişimi sağladık” dedi.

İLÇEMİZE ÖZEL YATIRIM ÇEKTİK

Şehirlerin yarıştığı 3. bin yılda şehirleri kalkındıracak olanın yerel yönetimler olduğuna işaret eden Başkan Genç, “Hizmet sadece belediyenin yaptığı yol, kaldırım gibi çalışmalarla olmaz. Yatırımları sadece hükümetten beklemek de yanlış. Arsa üretiyoruz, yatırımcılarla görüşüyoruz. Bu sayede ilçemizde gerek belediye olarak yaptığımız, gerekse öncü olduğumuz yatırımlarla 3 milyar liralık yatırım gerçekleşti. Yapılan yatırımlarla birlikte 6 bin 500’den fazla kişiye iş kapısı açıldı. Aynı zamanda fiziki gelişimin yanında özellikle kültür-sanat yatırımları şehrimizin dönüşümüne katkı sağladı” diye konuştu.

DÜNYAYA ENTEGRE OLAN ŞEHİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleri ile birlikte Türkiye’nin her alanda çağ atladığını ifade eden Başkan Genç, “Başta sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde, hükümetimizden aldığımız şevkle, her gün yeni bir çalışmaya, her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Türkiye’mizin hedeflerine uygun olarak şehrimizi daha ileriye götürmektir. Bu nedenle en çok yatırımı eğitime yaptık ve eğitime fiziki, teknolojik, arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde katkı sağladık. Hükümetimiz ülke ekonomisini büyütürken, biz de özel sektör yatırımlarını teşvik ederek Canik’i bölgenin ticaret ve alışveriş merkezi yaptık. Şehrimizi dünyaya entegre olmuş bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Milli ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedeflediklerini belirten Başkan Genç, “Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğer milli ve manevi değerlerinden yoksun bir şehir oluşturursanız hiç bir anlamı olmaz. Bu anlayışla şehirlerin kalbi olan camilerimizi ve şehrin aklı olan okullarımızı tek tek yenileyerek ihya ettik. Bugüne kadar 90 camimizi baştan aşağı yenileyip eski kimliğine kavuşturduk. Eğitime 200 milyon liralık destek verdik. Aynı zamanda bütün mahallelerimize kadınlarımızın gelişimi için hanım konakları yapıyoruz, okul öncesi çocuklarımızın değerler eğitimi aldığı sıbyan mektepleri kuruyoruz. Gençlerimiz için Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu kurduk. Yine alanında dünyanın sayılı müzelerinden olan Oyuncak Müzesi ile 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi yaptık. Yani şehrimizde fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber