Genç: Milli ve Üreten bir nesil

Genç: Milli ve Üreten bir nesil
23.07.2018
A+
A-

Erzurum Üniversiteleri Mezunları (MTTB) Camiası Derneği üyeleriyle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yaptığımız ve öncü olduğumuz yatırımlarla eğitimde, kültürde, sporda, sağlıkta, ticarette şehrimizin gelişmişlik kriterlerini artırdık ve gelişmişlik seviyesinin artmasına katkı sağladık” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Erzurum Üniversiteleri Mezunları Camiası Derneği tarafından 18.’si Omtel Otel’de düzenlenen Geleneksel Vefa ve Kardeşlik Buluşması’nın ikinci gününde dernek üyeleriyle yemekte biraraya geldi. Dernek yöneticileri ve üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, 3. bin yılın başında en büyük gücün bilgi olduğuna işaret ederek, yeni neslin de milli ve üreten bir nesil olması gerektiğini söyledi. Başkan Genç, yaptıkları yatırımlarla şehrin gelişmişlik seviyesinin artmasına da katkı sağladıklarını belirtti.

MİLLİ VE ÜRETEN BİR NESİL

Yemekte yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaların önemine vurgu yapan Başkan Genç, “Bizim ortak paydamız Türkiye’dir. Bu sebeple Milli Birlik ve kardeşlik serüvenimiz inşallah bu topraklarda bin sene daha devam edecektir. Bilişim çağında olduğumuz bu dönemlerde savaşlar artık topla, tüfekle yapılmıyor. Eğer güçlü, aktör bir ülke olmak istiyorsak mutlaka bilgi üretmeliyiz. Çünkü yeni bin yılda en büyük güç bilgidir. Milli ve üreten bir nesil ortaya koymalıyız. 3. bin yıl savaşlarını ancak bu şekilde kazanabiliriz” dedi.

YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN

Her alanda gelişmiş bir şehir için çalıştıklarını belirten Başkan Genç, “Bir şehrin bazı gelişmişlik kriterleri vardır. Yaptığımız kurumsal ve kentsel dönüşümlerin haricinde ilçemizde ticareti geliştirdik ve işsizlik seviyesini azalttık. Mesela kültür-sanatta öne çıkan bir şehir için iki tane kültür merkezi yaptık. Yerelde ve özelde yapılan yatırımlarla tiyatro ve sinema koltuk sayısını artırdık. Sporda lisanslı sporcu sayısını artırdık. Eğitimde derslik sayısını artırdık ve sınıf mevcutlarını düşürdük. Hastane yatak sayısını artırdık. Bu örnekleri daha da artırabiliriz. Kısacası şehrimizin gelişmişlik seviyesinin yükselmesi, Samsun’un yaşanabilir şehirler arasında olması için önemli katkı sağladık” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber