Gelecek vizyonum projesi tamamlandı

Gelecek vizyonum projesi tamamlandı
09.05.2018
A+
A-

Canik Belediyesi tarafından öğrencilerin yaşadıkları şehri tanımaları, aynı zamanda vizyonlarını genişletmeleri amacıyla iki yıldır uygulanan ve Samsun’un merkez haricindeki 13 ilçesini kapsayan “Gelecek Vizyonum” projesi bu yıl da tamamlandı.

Canik Belediyesi’nin Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Gelecek Vizyonum” projesi bu yıl da tamamlandı. Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve iki yılda yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılan projenin bu yıl ki son programı gerçekleştirildi. Samsun’un 4 farklı ilçesinden gelerek şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, daha sonra Canik Kültür Merkezi’nde Başkan Osman Genç’in misafiri oldu.

BİLGİ ÜRETMELİYİZ

Bafra, Vezirköprü, Ladik, Salıpazarı ilçelerinden 150 öğrencinin katıldığı Vizyon Sohbetleri’nde öğrencilere hitaben konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gençlerden 21. Yüzyılı iyi algılamalarını, yerli ve milli hafızaya sahip olmalarını istedi. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirlerin, hatta şirketlerin yarıştığını ifade eden Başkan Genç, “Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Dolayısıyla güçlü şehir olmak için mutlaka bilgi üretmeliyiz” dedi.

KARİYERDEN ÖNCE MİLLİ RUH

Toplumlarda milli ve manevi değerlerin önemine de vurgu yapan Genç, “Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz’u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir” diye konuştu.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

Eğitime önem veren ve eğitime yatırım yapan toplumların her zaman ileride olduğunu dile getiren başkan Genç, ” Bizim düsturumuz; bir yandan şehirleri imar ederken bir yandan da gençliğimize, gençlerimize sahip çıkmaktır. Bu manada Canik Belediyesi olarak, yasal sorumluluğumuzda olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin görevi, bir şehri maddi ve manevi olarak inşa etmektir. İlçemizde 7 olan eğitim yuvası sayısını özellikle arsa üreterek 42’ye çıkardık. Bununla da kalmadık, eski okul binalarımızı baştan aşağı yeniledik, fiziki ve teknolojik olarak iyileştirdik” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ’İ KUTLADILAR

Gelecek Vizyonum projesinden dolayı Canik Belediyesi’ni kutlayan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, “Yapılan bu proje çok değerlidir. Başkanımız bütün Türkiye’ye Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı şehri tanıttı. Bu nedenle başkanımızı özellikle kutluyorum” dedi. Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ise, şunları söyledi: “Bu projeden dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Projeler kolay yürütülen, başarılan işler değil. Emek gerektiren, alın teri gerektiren işler. Bu nedenle Canik’te büyük bir proje gerçekleşti. Bu projede bulunmaktan memnun olduk. Bu güzel proje devam edecektir.”

İKİ YILDA 5 BİN ÖĞRENCİ

Başkan Yardımcısı Alican Usta ile misafir okul idarecileri ve öğretmenlerin de katıldığı Gelecek Vizyonum’un son programında ayrıca, Başkan Osman Genç, projeye katkı veren Vali Yardımcıları Hakan Kubalı, Sezgin Üçüncü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet Karayılmaz ve Prof. Dr. Kurtman Ersanlı’ya plaket verdi. Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve iki yılda toplam 5 bin öğrencinin yer aldığı proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Canik Belediyesi’nde de incelemelerde bulundu. Proje, 2018-19 eğitim-öğretim döneminde de devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.