Fethiye Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor!

Fethiye Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor!
24.08.2024
9
A+
A-

Fethiye Devlet Hastanesinde bazı iddialar gün geçtikçe artarken İl ve ilçe Sağlık Müdürlüğü sessizliğini koruyor.

Fethiye Devlet Hastanesi çeşitli adli suçlar, hasta hakları, hijyen ve temizlik sorunları ve tıbbi araç, gereç yetersizliği ile anılmaya devam ediyor.

Fethiye Devlet Hastanesinde bazı birimlerde, taciz ve hırsızlık vakkalarının kanıtlı olduğu halde, hastane yönetimi tarafından bu şikayetlere kulak tıkanarak, sümen altı edildiği iddia ediliyor.

Bazı birimlerde görevli personelin bazen hasta yakınlarına bazen hastalara taciz ve hırsızlık yapıldığı iddiaları hastane yönetimini rahatsız etmiyor mu? Bu iddia sahipleri ve tarafları neden dinlenip konu araştırlmıyor? Şayet bu iddialar doğruysa neden gereken yapılmıyor?

Fethiye Devlet Hastanesi hakkında gelen iddialar bu kadarla da bitmiyor!

Hastane Personelinin hasta ve yakınlarına nezaketsiz, gerekli alaka gösterilmeyip hasta haklarının çiğnendiği iddiaları gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında, A.A adlı bir sosyal medya kullanıcısı, yaptığı fotoğraflı paylaşımda, ‘’Fethiye Devlet Hastanesinde şahsımın karşılaştığı çirkin olay. Fethiye Devlet Hastanesi yönetimi size yazıklar olsun. Kimsesiz vatandaşı, altı pislenmiş halde, aç susuz nasıl ölüme terk ettiniz. Bence devletin size sunduğu imkanları kendi adınıza kullanmayı bırakın ve o hastanedeki koltuklarınızdan kalkın gidin. Bu ölüme terk ettiğiniz vatandaşın ahınla yaşayın. Fethiye Devlet Hastanesi yönetimi siz biran önce istifa edin. Hastaneyi zaten B.. Götürüyor’’ diyerek tepkisini dile getirmişti.
Fethiye Devlet Hastanesinin Başhekimi yok mudur? Yada hasta ve yakınlarının iddia ettiği gibi, tüm hastane personelinin başına buyruk, Başhekim gibi davranmasına dur diyecek bir mercii yok mudur? Ve en önemlisi Fethiye Devlet Hastanesi alakalı şikayet ve iddialara, il ve ilçe sağlık müdürlüğü neden kulaklarını tıkamış durumda!
Fethiye Devlet Hastanesi iddia edildiği gibi, gerektiği gibi temizlik ve hijyen şartları sağlanmıyor mu? Vatandaşlar hastaneye tedavi olmaya geliyor. Öncelik temizlik ve hijyen olması gerekirken, adeta vatandaşları daha da hasta yapmak için mi uğraşıyorsunuz?
Devletimiz sağlık konusunda bu kadar çok ve başarılı reformları hayata geçirirken, siz sağlıkta ilerlemeyi hazmedemiyor ve baltalamaya mı çalışıyorsunuz?
Yine bazı hastaların iddiasına göre, hastanenin bazı bölümlerinde gerekli tıbbi cihazlar ve malzemeler olmadığı konusuda, ivedilikle önce başhekimlik ve sonrada ilçe sağlık müdürlüğü tarafından araştırılarak çözüme kavuşturulmalı.
Bir hasta yakınından aldığımız iddiaya göre, hastanenin özellikle Kalp ve Damar bölümünde gerekli tıbbi cihazların çok kısıtlı olduğu ve Anjiyo ünitesinin olmasına rağmen açık kalp ameliyatı yapacak malzemenin olmadığı ( Anjiyo esnasında olası damar yırtılmasında hasta acilen açık kalp ameliyatına alınmak zorunda eğer hasta nakledilecekse kalbi destekleyecek cihaz sadece 20 dk kalbe destek verebiliyor ve böyle bir operasyonla karşılaşıldığında hastanenin hastaları Muğla, Denizli veya Antalya Devlet Hastanelerine sevk etmesi gerekiyor buda nakledilecek hastanın kaybı anlamına geliyor ) iddia ediliyor.
Şimdi buradan yetkililere soruyoruz. Bu iddiaların doğruluğu nedir.? Hastane yönetimi ve personeli hakkında bir araştırma ve soruşturma yapılması söz konusu mudur? Hasta ve yakınlarının güvenliği, hasta hakları, temizlik ve hijyen, tıbbi cihaz ve malzemelerin eksikliklerinin giderilmesi gibi konular için araştırma, soruştuma yapılarak çözüme kavuşturulması için neler yapılabilir?
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimliği başta olmak üzere, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelecek herhangi bir cevabıda aynı şekilde haberleştirip medya unsurlarımızda yayınlayacağımızı beyan ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber