Fener alayı yürüyüşü 18 mayıs’ta yapılacak

Fener alayı yürüyüşü 18 mayıs’ta yapılacak
17.05.2018
A+
A-

Fener Alayı etkinliği’nin iptal edildiğine dair basında çıkan haberlerle ilgili Samsun Valiliği bir açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada; “Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenleyeceği Fener Alayı ile ilgili taleplerinin Valiliğimizce iptal edildiği şeklinde basında yer alan haberlerle ilgili açıklama gereği duyulmuştur.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenleyeceği Fener Alayı için yaptıkları müracaatlarının ‘Samsun Valiliğince iptal edildi’ şeklinde basına yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi’nin Valiliğimize yaptıkları ilk müracaatları sonucu belirlenen yürüyüş güzergâhı ve saatiyle ilgili bir iptal söz konusu değildir. Adı geçen dernek üyeleri istekleri halinde bu yürüyüşü gerçekleştirebilirler.

Ülkemizin seçim sürecinde olması ve o gün ilimizde bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı adayının mitingi yapılacağından, güvenlik tedbirleri nedeniyle, adı geçen derneğin yürüyüş güzergâhı ve saatiyle ilgili yaptıkları ikinci talepleri Valiliğimizce uygun görülmemiştir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Valiliğimizce düzenlenecek olan, ‘Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü’, 18 Mayıs 2018 Cuma günü saat 21.00’da DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.