Fatih Terim: Onun Yerinde Olsam Öyle Bir Patlarım Ki…

Fatih Terim: Onun Yerinde Olsam Öyle Bir Patlarım Ki…
07.06.2016
A+
A-

Türkiye Futbol Direktörü Terim ile Nuri Şahin Slovenya ile deplasmanda oynanacak özel maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk olarak Nuri Şahin söz aldı. Şahin şunları kaydetti:

“Slovenya güçlü bir takım. Play-Off oynadılar elemelerde. O yüzden yarınki maç, EURO 2016 öncesi bizim için iyi bir test olacak. Yarınki maçla ilgili bizim için önemli olan EURO 2016 öncesi bu son testi iyi bir şekilde değerlendirip, Slovenya’yı yenmek. Kevin Kampl ile 6 ay Dortmund’da beraber oynadık. Çok iyi futbolcu ve benim de iyi arkadaşım.”

Şahin Hırvatistan sorusuna ise: “Slovenya’yı Hırvatistan ile karşılaştırmamız mümkün değil.” dedi.

TERİM’DEN SLOVENYA BASININA UYARI

Fatih Terim, Nuri Şahin’in Sloven basınının sorularını cevapladığı esnada araya girerek, “Biz yarın Slovenya ile oynayacağız ama herkes Hırvatistan maçını merak ediyor. Bizim gruptaki diğer takımları da sorabilirsiniz. Mühim olan Slovenya maçı” ifadeleri kullandı.

Terim Slovenya basınını uyardıktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Son hazırlık maçımız. Slovenya Avrupa Şampiyonası’nın ucundan döndü. Ciddi bir hazırlık maçı olacak hatta yarın hazırlık maçından öte olabilir. Nasıl İngiltere ve Karadağ maçlarından önemli dersler aldıysak buradan da bir şeylerle ayrılabiliriz.

“MİLLİ TAKIMIN HAZIRLIK MAÇI OLMAZ”

Oyuncularımız işin bilincinde. Bunun için çok çaba sarf edeceğimizi sanmıyorum. Slovenya iyi oyunculardan kurulu bir takım. Bu maçtan da çıkaracağımız önemli dersler olabilir ilerisi için. 20+3 oyuncumuzun hepsi, hem oynamak, hem de görev verildiğinde hazır olma duygusunu hissediyorlar. Milli takımın hazırlık maçı olmaz. Milli takımların oynadığı her maç ciddi olmak zorundadır.

Muhabir: Turnuvaya kadar Hırvatistan yasak kelime mi?

Fatih Terim: Hayır. Bu hazırlık maçı, o turnuva. 6 oyuncu değiştirebiliriz. Hırvatistan bize göre zayıf rakiplerle hazırlık maçları oynamış olabilir. Bana göre hep güçlü rakiplerle oynanmalı. Bazen kayıpların da yaşanmasından bazı şeyler kazanabilmek önemlidir. Güçlü rakiplerle oynamak daha iyi. Grubumuzdaki rakiplerin son yıllarda yükselişe geçmiş ve önemli takımlar olduğunu farkındayız.

TERİM’DEN BASINA ÇAĞRI

“Bazı arkadaşlarımızın transfer problemleri var. İmza atmamış oyuncunun muhakkak kafası oraya konsantre oluyor. Genel olarak ricamız, basınımızdan anlayış gösterilmesi. Ülke olarak güllük gülistanlık işlere alışık değiliz zaten. Bir şey olmasa, kendimiz sorun çıkarırız. Krizleri süratlice yönetebilen bir ekibimiz var. Ülke olarak güllük gülistanlık işlere alışık değiliz zaten. Bir şey olmasa, kendimiz sorun çıkarırız. Sizlerle paylaşmadığımız birçok şey var. İmkan olsa da bunları sizinle paylaşabilsek.

“SLOVENYA MAÇINDAKİ TEK KORKUM…”

Şu ana kadar her şey doğru gidiyor. Ümit ederim turnuvaya da en iyi şekilde başlarız. Ama problemsiz bir takım çok zor. Slovenya maçındaki tek korkum sakatlık. Ümit ederim ki turnuvaya güzel başlarız. Biz başarıların sayısını artırmak için buradayız. Başarılarımızın sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Herkes biliyor ki gruptan çıkarsak çok değişik yerlere gidebiliriz. Gerçekleri vurgulayarak, yüreklice olabilecek her yolu vurgulamaya çalışıyorum. Her maçta performansımızın çok üzerine çıkmalıyız. Ondan sonra çok güzel şarkılar yazılabilir. Şarkılardan bahsetmişken bizi ziyaret eden Ayla Çelik ve İlber Ortaylı’ya katkıları için çok teşekkür ederim.

“ARTIK SON DAKİKALARA KALMAZ”

Bizim en tehlikeli işimiz bazı değerlerimizi kaybetmemiz. Her başarının bir hikayesi vardır. Ümit ederim oyuncularım, daha önce bitti derler, son dakikalara kalmaz. Herkesin, helal olsun, müthiş bir başarı gösterdiler dediği bir Milli Takım benim istediğim.

TERİM’DEN MUHAMMED ALİ AÇIKLAMASI

Muhammed Ali için üzgünlüğümü belirtmek isterim. Bir de Nazım Hikmet’in doğum gününü kutlayalım. Gerek ring içi gerek ring dışı Muhammed Ali önemli bir insandı. Sabaha karşı uyanıp maçlarını izlediğimiz bir sporcuydu. Muhammed Ali, hayattaki duruşuyla çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir insandı. Bu şekilde iz bırakmak çok önemli hayatta.”

BURAK YILMAZ VE CANER ERKİN’İN SON DURUMU

Terim, Burak Yılmaz’ın son durumu ile ilgili gelen soruya ise şu cevabı verdi: “Burak Yılmaz’ın son raporları temiz çıktı, İyi bir Burak’ın sahada olması rakip için tehdit olur. Burak’ın her saati onun lehine işleyecek. Çok uzun zamandır oynamıyor. İyi bir Burak bizim için büyük kazanç olur. Ayrıca Caner Erkin için de konuşursak maalesef son 2 ayda idmanlara bile çıkamadı. Şimdi herkes tatil yaparken o çalışıyor. Cenk Tosun’a da değinirsek fiziğini ve özgüvenini üst seviyeye çekmesi bizim için önemli.”

“EMRE MOR’UN YERİNDE BEN OLSAM…”

Son hazırlık maçında yıldızı parlayan ve son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Emre Mor ile ilgili değerlendirme istenen Terim şunları kaydetti: Emre Mor, yetenekli bir çocuk. Bizi çok sevindirdi. Güvendiğimiz bir oyuncunun kritik noktada girmesi risk. Eksikleri var. Emre’nin alması gereken çok şey var. Doğru oynamasını öğrenecek. İyi bir profesyonel olacak. Onu yetiştirenlere de teşekkürümü ettim. Allah vergisi yeteneğin çalışmalarla desteklenmesi gerekir. Ümit ederim profesyonel bir hayat yaşar. Emre büyükdükçe küçülmesini bilmeli. Daha çok genç. Etrafı onu şemsiye gibi koruyordur. Emre Mor’u yerinde olsam bu kadar övgünün ardından patlama yapabilirim. Ondan enteresan şeyler bekliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber