Farkındalık Korosu’ndan meme kanserine karşı şarkılarla mücadele

Farkındalık Korosu’ndan meme kanserine karşı şarkılarla mücadele
20.02.2024
A+
A-

Farkındalık Korosu’ndan meme kanserine karşı mücadele

ANKARA – BHA

Farkındalığın Gücü Derneği’nin Farkındalık Korosu,  gazete röportajlarında  ve çeşitli kanallarda,  yurt içinde ve yurt dışında şarkılar seslendirerek erken tanının öneminin altını çizdi.

fabbfd3e d651 4cfe 884f 064ed675295b

Daha çok kadına yetişmek için 31 Ocak 2022’de Farkındalığın Gücü Derneği kuruldu.

Farkındalık Korosunun Dernek Başkan Yardımcısı ve üyesi olan Dilek Karakuş, gerçekleşen etkinlikte şu ifadeleri kullandı: “2008 yılında meme kanserinden oluşmuş kadınlarla kurulmuş bir korodur. Kurucumuz da Pınar Ayhan’dır. Erken tanı ile ilgili bir sürü faaliyetlerde bulunduk. Televizyon, sosyal etkinlikler ve doktorlarımızla kongrelerle toplantılarla erken tanının farkındalığını yaratıyoruz. 1.5 senedir Kent Konseyi’nin sponsorluğunda burada her ay insan sağlığı üzerine etkinlikler yapıyoruz. Kanser, ruhsal sağlık ve diyet gibi konular üzerine seminerler düzenliyoruz. Her türlü branşlarda ama özellikle sağlık konusunda etkinlikler gerçekleştiriyoruz”

”Hikayelerini kendileri anlatsın”

Başkan Pınar Ayhan: “Koromuzu oluştururken her koristimizin bir hikayesi olsun istedik. Meme kanserini atlatmış, tedavi olan kadınlarımızla oluşturalım istedik çünkü hikayelerini kendileri anlatsın ve şarkılar söyleyelim istedik. 2008 yılından bu yana tarıyoruz ama bizim gibi bir dernek yok.”

Farkındalığın Gücü Derneği, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a ‘Ankara’ adlı çerçeve hediye edildi.

5f3c2986 42ee 4850 9128 b1ca93c5cea7

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.