Fakıbaba İYİ Parti’ye mi geçiyor?

Fakıbaba İYİ Parti’ye mi geçiyor?
20.10.2022
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba’nın istifa kararıyla ilgili AK Parti’den ilk açıklama Grup Başkanvekili Mahir Ünal’dan geldi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partisinden ve vekillikten istifa etmesi üzerine AK Parti kanadından ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayında Fakıbaba’nın istifa kararı için ‘İstifa dilekçesi partiye de Meclis’e de ulaşmadı’ ifadelerini kullanırken, İYİ Parti’ye geçeceği iddiaları için de “İYİ Parti’de geçip geçmeyeceğini bilmiyorum” dedi.

FAKIBABA’NIN İSTİFA KARARI
İşte Fakıbaba’nın istifa kararına ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yaptığı o açıklama: “İstifa dilekçesi partiye de Meclis’e de ulaşmadı. Ne partiye, ne Meclis’e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor.

İYİ PARTİ İDDİASI
İYİ Parti’ye geçip geçmeyeceğini bilmiyorum. Sosyal medya paylaşımı üzerinden siyasi yorum yapamayız. Kendisi açıklamalarını yapar, gerekçelerini ortaya koyar ondan sonra da kendi açıklamaları, beyanları üzerinden o zaman bir değerlendirme yapılabilir.

RTÜK ÜYELİĞİ
RTÜK’te AK Parti’nin bir üyeliği boşaldı, doğal olarak Meclis Başkanlığı üyeliği boşalan partiye bir yazıyla bunu bildirir. 12 Ekim’de Meclis Başkanlığı bir yazıyla bize bunu bildirdi, biz de buna cevaben bir yazı yazdık. RTÜK üyeliği ile ilişkilendirmeyi doğru bulmuyorum.”

(mynet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber