Faiz açıklandı dolar fırladı

Faiz açıklandı dolar fırladı
23.07.2022
A+
A-

Avrupa Merkez Bankası’nın beklentinin üzerine çıkarak 50 baz puanlık faiz artışına gitmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini 7. kez yüzde 14’te sabit tutması sonrasında dolar/TL güne yine rekorla başladı. Geçtiğimiz gün 2022 yılının rekorunu kıran dolar bu sabah 17,80 TL’yi aşarak yılın rekorunu tazelerken daha sonra 17,75 seviyelerine indi.

Merkez bankalarının faiz kararlarının damga vurduğu haftada son gün yurt içinde tarımsal girdi fiyatları ve finansal hizmetler güven endeksi takip edilecek. Yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri öne çıkıyor.

FAİZ KARARLARI SONRASI GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Avrupa Merkez Bankası’nın beklentilerin üzerine çıkarak 50 baz puanlık faiz artışına gitmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14’te sabit tutması sonrası önemli bir değişim gözlenmeyen dolar/TL bu sabaha yeni bir rekorla başladı. Kur bu sabah 17.80 seviyelerine yakın seyretti ve şu an 17.72 seviyesinde.

EURO 18.16 LİRA SEVİYELERİNİ GÖRDÜ
Euro/TL 18.16 seviyelerini görmesinin ardından şu an için 18.05 bölgesinde denge bulmuş durumda.

MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 14’TE SABİT BIRAKTI
Merkez Bankası, kontrolden çıkan enflasyona rağmen, para politikasını sıkılaştırmayacağı duruşundan 7’inci toplantıda da taviz vermedi. Politika faizi %14’te sabit. Açıkçası piyasa; cari dengenin bozulduğu ve portföy çıkışlarının devam ettiği bir konjonktürde, genişleyici para, maliye ve gelirler politikaları uygulanırken, liralaşmayı teşvik eden politikalarla kurdaki yükselişin kontrol altına alınacağına ve enflasyonun düşürüleceğine pek inanmıyor. JP Morgan faiz toplantısı sonrası paylaştığı notta, “TCMB’nin enflasyonla mücadelede etkinliği kanaatimizce şüpheli olan makro ihtiyati tedbirlere devam edecek” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber