Evli ev hanımlarına emeklilik hakkı geliyor! İşte detaylar

Evli ev hanımlarına emeklilik hakkı geliyor! İşte detaylar
16.12.2019
A+
A-

Meclise 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik hakkı için kanun teklifi sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi ile artık ev hanımları emekli olabilecek.

Ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması meclis gündeminde. Herhangi bir kurumda çalışmadığı için sigortası bulunmayan ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması bekleniyor.

25 yıllık evli ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınmasına ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinin ilk olarak Plan Bütçe Komisyonu’na iletilmesi ardından işleme alınması bekleniyor. Teklifin TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi durumunda evli kadınlara emeklilik hakkı tanınacak.

EVLİ KADINLARDA EMEKLİLİK İÇİN 3 ŞART
Kanun teklifinin yürürlüğe girmesi durumunda evli ev hanımlarının emekli olması için 3 şart aranacak. Şartlar şu şekilde: •SGK ile herhangi bir bağ bulunmaması, •25 yıl ve daha üzeri evlilik süresi olması, •Belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması şartları aranacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber