Evi olmayanlar için düşük faizli kredi için tarih belli oldu!

Evi olmayanlar için düşük faizli kredi için tarih belli oldu!

Ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat kapısı açılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın verdiği sinyallerle birlikte, düşük faizli konut kredisi kampanyası yakın zamanda duyurulabilir.

featured

Evi olmayanlar için duyurulan düşük faizli kredinin tarihi belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kredisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini” belirtti ve katılım finansı ile kalkınma bankacılığı konularının gündemde olduğunu dile getirdi. Ayrıca, tasarruf oranlarının artırılması ve ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durulduğunu vurguladı.

Ilk kez ev alacaklar icin duyurulan dusuk faizli kredi icin tarih belli oldu

Kredi sadece ilk evini alacaklara verilecek

Birden fazla evi olan kişilerin kredi alma süreçlerinin zorlaştırıldığını belirten Cevdet Yılmaz, “Ev konusu şöyle; ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası’yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. dedi

“Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor”

Sadece kredilerin yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, “Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor.” dedi.

Ilk kez ev alacaklar icin duyurulan dusuk faizli kredi icin tarih belli oldu1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.