Eskişehir – Belediye Başkanı Akgün’ü hedef alan paylaşımı nedeniyle yargılanan sanıktan, ‘hesabım çalındı’ savunması
BIST 100
14.584,72 2,70%
DOLAR
44,8537 0,12%
EURO
53,0824 0,46%
GRAM ALTIN
7.032,45 2,03%
FAİZ
39,35 -1,18%
GÜMÜŞ GRAM
119,35 5,74%
BITCOIN
77.965,00 3,62%
GBP/TRY
60,9510 0,51%
EUR/USD
1,1825 0,37%
BRENT
87,22 -12,17%
ÇEYREK ALTIN
11.498,05 2,03%
  • ANASAYFA
  • Gündem
  • Eskişehir – Belediye Başkanı Akgün’ü hedef alan paylaşımı nedeniyle yargılanan sanıktan, ‘hesabım çalındı’ savunması

Eskişehir – Belediye Başkanı Akgün’ü hedef alan paylaşımı nedeniyle yargılanan sanıktan, ‘hesabım çalındı’ savunması

ESKİŞEHİR’de Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’ü kıyafetleri üzerinden hedef alarak paylaşımda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Mehmet Emin Korkmaz, ilk duruşmada sanal medya hesabının çalındığını söyleyerek, “Kadınların gerek giyim tarzı, gerek sosyal durumları gözetildiğinde hedef alınması kendi açımdan bir utanç olarak görüyorum” dedi. Mahkemede duruşma savcısının mütalaa için ek süre talebini kabul edilip, sanık Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Mehmet Emin Korkmaz, 7 Şubat’ta sanal medya üzerinden Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’ü giydiği geleneksel kıyafetler nedeniyle hedef alarak paylaşımda bulundu. Paylaşıma tepkilerin kısa sürede büyümesi üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlatarak Mehmet Emin Korkmaz hakkında gözaltı kararı verdi. Memleketi Erzurum’da gözaltına alınan Korkmaz, çıkarıldığı mahkemede ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ile kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, tutuklu sanık Mehmet Emin Korkmaz hakkında 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. İddianamede, Mehmet Emin Korkmaz hakkında 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın bugün yapılan ilk duruşmasına Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün ile tutuklu sanık Mehmet Emin Korkmaz ile avukatları katıldı. Sanık Korkmaz, sanal medya hesabının çalındığını ve paylaşımı kendisinin yapmadığını söyledi. Korkmaz, “Olay günü sanal medya hesabıma giriş yapmak istedim ancak giriş yapamadım. Uygulama kaynaklı bir problem olduğunu düşündüm. Bundan sonra da herhangi bir işlem yapmadım. Aynı gün akşam saatlerinde annem ile birlikte iken partimiz avukatımdan biri aradı ve olaydan bu şekilde haberdar oldum. Hesabımın çalındığında partimizin avukatından hukuki yardım istedim. Erzurum’da ikametime en yakın karakol olan Yenişehir Şehit Polis Murat Elik Polis Merkezi Amirliği’ne başvuru yapmak için gittim. Bu sırada başvuru yapamadım, paylaşım sebebiyle gözaltına alındım” dedi. Korkmaz, “Benim de annem kapalıdır, her ne kadar olayı kabul etmesem de Belediye Başkanı Zeynep Hanım’dan özür dilemek istiyorum. Yaklaşık 70 gündür tutuklu bulunuyorum. Ailem Erzurum’dadır. Olayda herhangi bir kastım yoktur. Kadınların gerek giyim tarzı gerek sosyal durumları gözetildiğinde hedef alınması kendi açımdan bir utanç olarak görüyorum. Tahliye talep ediyorum” diye konuştu.

‘BENİ TOPLUM ÖNÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ’

Duruşmada konuşan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün şikayetçi olduğunu ve sanığın ifadelerini kabul etmediğini söyledi. Sanığın paylaşımları dolayısıyla toplum önünde küçük düşürüldüğünü belirten Akgün, “Beni paylaşım sebebiyle toplum önünde küçük düşürmüştür. Bahsi geçen paylaşım Türk Anadolu kadınına yöneliktir. Bu konuda cezasını çekmesini istiyorum” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İfadelerin ardından 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, duruşma savcısının mütalaa için ek süre talebini kabul ederek, sanık Korkmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmanın ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, Türk adaletine güvendiğini belirterek, “Bugün şahsıma yönelik gerçekleştirilen hakareti içerikli ifadeler nedeniyle açılmış olan davanın ilk duruşması yapıldı. Gereğini Türk adaleti yapmıştır. Türk adaletine güvenimiz sonsuzdur” ifadelerini kullandı. (DHA)

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)-

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?