Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’dan Engin Polat’ın tahliyesine sert tepki: Yargıya güven sarsıldı

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’dan Engin Polat’ın tahliyesine sert tepki: Yargıya güven sarsıldı
06.09.2024
55
A+
A-

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Dilan Polat’ın ardından eşi Engin Polat’ın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Tayyar, toplumun bu karardan rahatsız olduğunu belirterek, yargıya olan güvenin bir kez daha sarsıldığını ifade etti.

“TOPLUM VİCDANI RAHATSIZ”

Tayyar, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin Polat’ın 9 ay sonra serbest bırakılmasını eleştirerek, bu kararın kamuoyunda büyük bir paradoks yarattığını söyledi. “40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlamalarla yargılanan birinin tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir.” diyen Tayyar, kararın gerekçelerinin mutlaka halka izah edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tayyar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Eğer her şey yalansa, Polat çiftinden çıkıp özür dileyin. Ama değilse, karar sürecindeki mübaşirden savcıya, hakime kadar herkesin ve hatta yedi sülalesinin mal varlığı ve para trafiği araştırılmalı. Yolsuzluk varsa, burunlarından fitil fitil getirin ki ibret olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber