Esad’dan Zafer Mesajı: Suriye Halkı Tarih Yazıyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in özgürleştirilmesine ilişkin, “Tarihten bahsederken Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından önce ve sonra diye konuşuyoruz. Ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan önce ve sonra diye…

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in özgürleştirilmesine ilişkin, “Tarihten bahsederken Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından önce ve sonra diye konuşuyoruz. Ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan önce ve sonra diye… İnanıyorum ki, tarihten bahsederken, yalnız Suriye’nin de değil dünyanın tarihinden bahsederken, Halep’in kurtuluşundan önce ve sonra diye konuşacağız” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye ordusunun Halep’i cihatçılarının elinden kurtarmasına ilişkin bir video-mesaj yayınladı.

“TARİHTEN BAHSEDERKEN HALEP’İN KURTULUŞUNDAN ÖNCE VE SONRA DİYE KONUŞACAĞIZ”

Esad mesajında, “Tarihle bugün birbirine bağlanmıştır. İnsanlar bugünü değil tarihi hatırlar. Bugün tarih olur; dünyadaki büyük olaylar tarihi oluşturur. Tarihten bahsederken İsa’dan önce ve sonra diye konuşuyoruz. Tarihten bahsederken Hazreti Peygamber’e vahiy inmesinden önce ve sonra diye konuşuyoruz. Demek ki öncesi ve sonrası aynı değil. Tarihten bahsederken Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından önce ve sonra diye konuşuyoruz. Ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan önce ve sonra diye… İnanıyorum ki, tarihten bahsederken, yalnız Suriye’nin de değil dünyanın tarihinden bahsederken, Halep’in kurtuluşundan önce ve sonra diye konuşacağız” dedi.

“SAVAŞ BAŞLADIĞINDAN BU YANA HER BİR SURİYELİ TARİH YAZIYOR”

Halep zaferinin tarihe geçtiğimi belirten Esad, “Halep halkı azmiyle, cesaretiyle ve fedakarlığıyla tarih yazdı. Her bir Suriyeli Halep halkının ve vatanlarının tarafında saf tuttu. Bu tarihi an, basit kutlama sözcükleriyle tarif edilemez. Sosyal medyada görüyorsunuz, herkes birbirini kutluyor. Demem odur ki, bugün yaşanan tarih yazmaktır. Bu kriz, yaklaşık 6 yıl önce Suriye’deki bu savaş başladığından bu yana her bir Suriyeli tarih yazıyor” dedi.

Kaynak: ilerihaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.