Erhan USTA;Zorunlu Trafik ve Kasko Poliçeleri bedelsiz olarak 3 ay uzatılmalı

Erhan USTA;Zorunlu Trafik ve Kasko Poliçeleri bedelsiz olarak 3 ay uzatılmalı
21.05.2020
A+
A-

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Zorunlu Trafik ve Kasko Poliçelerinin bedelsiz olarak 3 ay uzatılmasını istedi. Türkiye Sigorta Birliği, indirim veya süre uzatımı yapılması için tavsiye kararı almış olmasına rağmen, şirketlerin vatandaşa gereken kolaylığı sağlamadığı söyleyen USTA, bu işin sigorta şirketlerin kendi inisiyatifine bırakılmaması için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı göreve davet etti.

BEDELSİZ 3 AY UZATMA ZORUNLU OLMALI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle, sigorta şirketlerine ilişkin gereken düzenlemeleri derhal yapmalı; bitiş tarihine bakılmaksızın halen geçerli olan Zorunlu Trafik ve Kasko poliçeleri bedelsiz olarak 3 ay uzatılmalı ve bu zorunlu olmalıdır.

TAVSİYE KARARINA UYULMUYOR

Türkiye Sigorta Birliği, yenilenen Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerinde indirim veya süre uzatımı yapılması için tavsiye kararı almış olsa da; şirketlerin vatandaşa gereken kolaylığı sağlamadığı izlenmektedir. Bu iş, şirketlerin kendi inisiyatifine bırakılmamalıdır.

HERKES BEDEL ÖDERKEN, SİGORTA BUNDAN KAR EDİYOR

Faaliyetler azalmış; bireysel-kurumsal fark etmeksizin araç kullanımı ciddi ölçüde düşmüş; azalan trafik yoğunluğu kaza sayılarına yarıya yarıya yansımış; bütün sektörler bir maliyete katlanır, vatandaş-esnaf bedel öderken, sigorta şirketlerinin bundan kar etmesi düşünülemez.

VATANDAŞIN YÜKÜ 6 MİLYAR TL AZALACAK

Sermayesinin %70’e yakını yabancı olan sigorta şirketleri, kendi kendilerine krizin maliyetini diğer herkesle paylaşmaktan kaçınıyorsa, bu devlet eliyle yapılmalıdır. Önerimizle, vatandaşın, esnafın, işletmelerin yükü 6 Milyar TL azalacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.