Eren Bülbül için yazılan şiir duygu dolu gece yaşattı

Eren Bülbül için yazılan şiir duygu dolu gece yaşattı
02.01.2023
A+
A-

İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesi ve Sohbet Evi’nde şiirlerin, ağıtlar ve destanların okunduğu “Şehitlerimize Saygı” gecesi katılımcılara duygu dolu muhteşem bir gece yaşattı.

Yeni yılın ilk akşamında Acem Tekkesi’nde Şehit Eren Bülbül ve tüm şehitleri için düzenlenen “Şehitlerimize Saygı” anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gencinden yaşlısına herkes tarafında ilgi gören gecenin sunumunu Prof.Dr.Şahin Göktürk yaptı.İlk olarak 15 yaşındayken Trabzon Maçka’da PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül’ün annesi ile yapılan röportajla birlikte söz ve müziği Samsunlu Ozan Mustafa Bilir’e (Aşık Obalı’ya) ait “Erenin Türküsü” isimli ağıt sinevizyon ekranında yansıtıldı. Katılımcıların duygu seli yaşadığı gecede İlkadım Belediyesi Gençlik korosu Şefi Ali Rıza Gündoğdu ve öğrencileri Çanakkale Zaferi’ni konu alan Hey Onbeşli türküsü ve Şehit Tahtı, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, eserlerini seslendirdi.

“Duygu dolu anlar yaşadılar”

Gecede sırasıyla Zeytin Dalı Harekatı üs bölgesinde teröristler tarafından yapılan havan saldırısında yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci, için yazdığı “Şehit Mutlucan” şiirini kaleme alan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü, İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Adanan İpekdal katılımcılara seslendirdi. Akabinde Şair-Yazar Adem Alanın dedesine hitaben yazdığı ”İkinci Bayrak”adlı şiirini seslendiren İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,katılımcılarına duygu dolu anlar yaşattı.Türk tarihinde büyük önem arz eden zaferlerin konu olduğu Çanakkale Savaşında bir askerin eşine yazdığı “Ey Benim Nazlı Yarim” adlı şiiri seslendiren Kenan Yavuzarslan katılımcılardan alkış topaldı.

“Emeği geçen herkese teşekkür etti”

Öncelikle bu program oluşmasında emeği olan ve bu gecede bizleri yalnız bırakmayan sanatçı dostlarımız olan katılımcılarımıza Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş ve şahsım adına sonsuz teşekkür etmek istiyorum diyerek katılımcılara seslenen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,”Bu millet, bu günlerden çok daha zor günleri her türlü sıkıntıya rağmen aşarak vatanına sahip çıktı.Bu gün güzel yürekleri ve sesleriyle bize bu milli duyguları yaşatan, geçmişimize şehitlerimize atalarımıza bir kere daha minnet duymamız gerektiğini hatırlatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehit evladımız Eren Bülbül’ü şehadetinin yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. İyi ki varsın Eren!” dedi.

“Geceye yoğun katılım”

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen ve sunumunun Prof.Dr.Şahin Göktürk tarafından yapıldığı ‘Şehitlerimize Saygı” konulu programa İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü, İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Adanan İpekdal, Samsunlu Ozan Mustafa Bilir’in (Aşık Obalı) ,Şair-Yazar Adem Alan, Kenan Yavuzarslan, Kültür-Sosyal İşler Müdürü Sefa Çelebi, öğrencilerin oluşturduğu şiirseverler katılım sağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber