Erdoğan’dan 3600 ek gösterge müjdesi

Erdoğan’dan 3600 ek gösterge müjdesi
05.06.2022
A+
A-

Başkan Erdoğan AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın kapanışında memurlarımıza müjde vermek istiyorum dedi ve açıkladı ‘3600 Ek gösterge çalışmalarını tamamladık. Yarın kabine sonrası detaylarını açıklayacağım.’ dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kızılcahamam’da partisinin ’30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Bilindiği gibi çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge çalışmasını yürütüyoruz. Nihayet meclise sunma aşamasına getirdik.

DETAYLARI YARIN AÇIKLAYACAK

Yarınki Kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detayları ile anlatacağım.

5 MİLYONU AŞKIN MEMUR VE EMEKLİSİ İÇİN MÜJDE

Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.

3600 Ek Gösterge İle Öğretmen, Polis, Din Grevlisi, Hemşire Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar Olacak?

3600 Ek Gösterge İle Öğretmen, Polis, Din Grevlisi, Hemşire Maaşları ve İkramiyeleri artış gösterecek. 4 meslek grubu için yapılan hesaplamalarda emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında düzenlemeyle yüzde 25’e varan artış olacağı belirtiliyor. İşte maaşlara ve ikramiyelere yansıyacak miktarlar;

3600 ek gosterge

3600 Ek Göstergeden Kimler Yararlanacak?

3600 ek göstergeden yararlanacak kamu çalışanları belli oldu. İşte faydalanacaklar;

Polis,

Hemşire,

Din görevlileri

Öğretmenler

Ek Gösterge Nedir?

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.
Ek gösterge 3600 kamu çalışanlarını içeriyor. Polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenleri kapsıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber