Erdoğan: Velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık

Erdoğan: Velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında 81 ilin tamamında tatilin ardından okulları ve öğretmenleri ile buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilere selamlarını gönderdiğini söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin açılış törenini Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiğini anlatarak bu vesile ile okula ismini veren bayrak şairi, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya’ya Allah’tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan 20 yıl önce göreve geldiklerinde ülkeyi üzerinde yükseltecekleri dört sütunun ilkini eğitim, diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlediklerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Şartlar ne olursa olsun eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözüme kavuşturduk. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak en modern imkânlarla donattık. Spor salonu sayımızı 2 bin 791’den alıp 11 bin 860’a çıkardık. Laboratuvar sayımızı 21 bin 800’den 52 bin 870 seviyesine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmalarını sağladık. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakların da öğrencilere ücretsiz olarak sunulmaya başlandığını, bugün öğrencilerin okullarına başladıklarında hem ders kitaplarını hem de yardımcı kaynaklarını masalarında hazır bulduğunu söyledi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.