Erdoğan Tok’un bıraktığı borçlardan Başkan Necattin Demirtaş 4 ayda 24.5 milyon lira ödedi

Erdoğan Tok’un bıraktığı borçlardan Başkan Necattin Demirtaş 4 ayda 24.5 milyon lira ödedi
14.07.2019
A+
A-

Samsun’un İlkadım ilçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle çalışanlara geçtiğimiz aylarda yarım maaş ödendiğini açıklarken, “Bende yarım maaş aldım” dedi.

Samsun’un İlkadım İlçe Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerinden bu zamana kadar geçen 4 aylık süre içerisinde ne kadar borç ödendiğini SamsunKentHaber.com.tr’ye açıkladı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde belediye personeli ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası gündeme getirilen bazı söylentilere de yanıt verdi. Belediye personeli ile gerçekleştirdiği toplantıda, işçilere işlerine sahip çıkmaları gerektiğini, işlerine dört elle sarılmaları gerektiğini söylediğini ve aynı toplantıda belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkati çektiğini belirtti.

Bu toplantı sonrası ise kamu oyunda İlkadım Belediyesinde işçilere 3 ay-6 ay gibi bir sürede yarım maaş verileceği yönünde yapılan bazı söylentiler üzerine irtibat kurduğumuz İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bu söylentinin de asılsız olduğunu ifade ifade etti.

Konuyla ilgili SamsunKentHaber.com.tr’den Haydar Öztürk’e yaptığı açıklamada piyasa şartları ve belediyenin içinde bulunduğu mali sorunlar nedeni ile sıkıntılar yaşandığını, geçtiğimiz aylarda personele yarım maaş ödendiğini ancak kalan maaşların da kısa sürede ödendiğini vurgulayan Necattin Demirtaş, “Belediyenin içinde bulunduğu bu borcu biz yapmadık. 4 ay içinde çeklerle birlikte 24.5 milyon borç ödedik. Belediyeyi ekonomik olarak düzlüğe çıkartmak için eski belediye binasının ve Gazi Hizmet binasının satışını gündeme getirmiştik. Gazi Hizmet binası ile ilgili konu beklemeye alındı. Diğer hizmet binasında da tapu da sorunlar var. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Emlak ve Çevre temizlik Vergilerinin ödenmesi ile ilgili çağrımıza vatandaşlarımız duyarlılık gösterdi. Emlak ve ÇTV borçları ile ilgili aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda personele yarım maaş ödemek zorunda kaldık, ancak kalan maaşlarda bir süre sonra çalışanlara ödendi. Personel yarım maaş alırken bende yarım maaş aldım. Bu konuda kimseye bende dahil ayrım yapılmadı. Bedel ödenirken toplu ödeyeceğiz. Bu borçları biz yapmadık. İşçilerimiz ve tüm personelimiz ile bu süreci atlatıp, belediyeyi düzlüğe çıkartacağız. Ancak bu bir zaman alacak. ”

SamsunKentHaber.com.tr/ Haydar Öztürk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.