Erdoğan: Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor

Erdoğan: Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor
02.06.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber ortak yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bir sonraki seçime de parlamenter demokrasiyle gittiklerini ve AK Parti’nin oy oranının sürekli arttığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın farklı bir sürece gittiğini ve Türkiye’nin çok partili koalisyonlardan huzur bulamadığının ve bundan netice de alamadığının söylendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor. ‘Kurtulduk bundan’ diyor, ‘tekrar bizim başımızı belaya sokmayın’ diyor.” dedi.

Milletten aldıkları vekaletle kararlı bir şekilde yaptıkları çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, dış politikadan ulaşıma attıkları adımlarla, alt ve üstyapı yatırımlarıyla gençliğe verdikleri önemle Türkiye’nin bir değişim, dönüşüm yaşadığını vurguladı. Havalimanı sayısının 26’dan 57’ye çıktığını ve iller arası seyahat sürelerinin azaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tabii Türkiye’nin refah düzeyinin yükseldiğinin alametiydi. Bunu biz çok partili dönemde yapmadık, tam aksine AK Parti iktidarıyla gerçekleştirdik ve şu anda AK Parti iktidarıyla bu süreci devam ettirirken bir de Cumhur İttifakı ile dedik ki ‘Biz öyle bir sistem kuralım ki bu sistem dünyada gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş olan ülkelerin kullandığı sistem neyse biz de o sistemi kullanalım.’ Tabii ülkemiz önce AK Parti ile ardından da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte devlet idaresine neyi getirdi? İstikrarı getirdi. Uluslararası alanda hızlı ve etkin kararlar alma kabiliyetini bu süreçte kazanmış oldu ve yeni sistem sayesinde son asrın en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgınında biz hızlı kararlar alabildik.”

İstanbul Atatürk Havalimanı içerisinde ve Sancaktepe’de 45 gün içerisinde iki hastane yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin açılışını da Japonya Başbakanı ile video konferansla yaptıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin en mükemmel hastanelerinden bir tanesi. Ama birileri var ki anlamaz o işten. ‘Bunun bütçesi nereden, bütçede yeri var mı?’ diyor.” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber