Bakan Koca: Endişe Edilecek Bir Durum Yok

Bakan Koca: Endişe Edilecek Bir Durum Yok
19.09.2023
A+
A-

Bakan Koca: Endişe Edilecek Bir Durum Yok

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsünün yayılmasında etkili olan varyantlardan biri olan “Eris” varyantının Türkiye’de sınırlı sayıda vakada tespit edildiğini belirtti. Bakan Koca, Eris varyantının genel olarak virüsün giderek zayıflayan varyantlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasında, Eris varyantının halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerde görüldüğünü ve Türkiye’de de sınırlı sayıda vakada tespit edildiğini ifade eden Bakan Koca, halkın bu durum nedeniyle endişelenmemesi gerektiğini vurguladı. Bilim insanlarının konu üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ancak halk için öncelikli bir gündem maddesi olmadığını söyledi.

Bakan Koca konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. ‘Eris’ adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.