En düşük emekli maaşı için zam toplantısı yapılacak

 En düşük emekli maaşı için zam toplantısı yapılacak
10.07.2024
7
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, en düşük emekli maaşına zam yapılması için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde  toplantı gerçekleştirilecek.

featured






 En düşük emekli maaşı için zam toplantısı yapılacak

Ankara-BHA

Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da katılacak. En düşük emekli maaşının artırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Toplantıda bakanlıklardan gelen etki analizleri ve raporlar teker teker görüşülerek taban emekli aylığındaki artış değerlendirilecek. Mevcut durumda en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak uygulanıyor ve kök maaşı bu miktarın altında kalanların farkı devlet tarafından karşılanıyor.

Toplantıda yapılacak değerlendirmelerin ardından, en düşük emekli maaşına yapılacak artış belirlenecek. Bu artışın ne kadar olacağı ve nasıl uygulanacağı konuları masaya yatırılacak.

Toplantıdan çıkacak sonuca göre yapılacak düzenleme, kısa zaman içerisinde Meclis’e sunulacak. En düşük emekli maaşına yapılacak zam, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmesi bekleniyor.

 

 En düşük emekli maaşı için zam toplantısı yapılacak


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber