resim yükle

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Marketine ziyaret

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Marketine ziyaret
20.07.2024
A+
A-

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Marketine ziyaret

Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi’nde yer alan marketi ziyaret eden Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan eşlik etti.

Emine

Atıksız Alışveriş ve Dolum İstasyonları

Emine Erdoğan, marketin içinde yer alan geri dönüşüm otomatları ve dolum istasyonları hakkında bilgi aldı. Vatandaşların kendi getirdikleri veya marketten temin edebilecekleri kaplarla deterjan, kuruyemiş, bakliyat, süt ve sıvı yağ gibi ürünleri daha avantajlı fiyatlarla satın alabildiği reyonları inceledi.

Dolum istasyonları ve su tasarrufu

Çamaşır, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun dolum istasyonlarını da inceleyen Erdoğan, bu sistemin tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indirmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, damla sulama sistemiyle üretilen meyve ve sebzelerin, “sisleme” sistemi sayesinde gün boyu taze kalmasının sağlandığı reyonları gezdi.

Emine Erdopan

Kadın Kooperatifleri ve ata tohum ürünleri

Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınların üretime katılarak ekonomik katkı sağlamalarını destekleyen özel reyonda kadın kooperatiflerinin ürünlerini ve ata tohumundan üretilen ürünleri dikkatle inceledi.

Glütensiz ve organik ürünler

Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için sunulan gıda ürünleri hakkında bilgi alan Erdoğan, organik bakliyat ürünlerinin el değmeden paketlenmesini sağlayan “bakliyat ve kuruyemiş çeşmesi” ile ilgili de bilgi aldı.

Plastik poşet yerine doğaya dost çözümler

Marketin her aşamasında plastik poşet kullanılmadığını vurgulayan Erdoğan, market çalışanları ve alışverişe gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Yumaklı, Erdoğan’a, gıda işletmelerinin denetim durumunun tüketicilerce takip edilmesini sağlayan karekod uygulaması hakkında da bilgi verdi.

Vatandaşların destek ve talepleri

Alışverişe gelen vatandaşlar, evlerinden getirdikleri şişe ve kaplarla dolum noktalarından ürün alabilme imkanını desteklediklerini ve bu sistemin Türkiye genelinde yayılmasını istediklerini belirttiler.

Emine Erdogan Ziyaret

Enerji ve Kağıt Tasarrufu

Market, enerji tasarrufu sağlayan led aydınlatmalar ve elektronik raf etiketleri kullanarak doğaya duyarlı bir yaklaşım benimsiyor. Ayrıca, alışveriş fişlerinin SMS olarak gönderilmesiyle kağıt israfı önleniyor.

Geri Dönüşüm ve Depozito Sistemi

Geri dönüşüm otomatlarıyla cam, metal ve plastik ambalajlar geri kazanıma gönderiliyor. Ambalaj iadesine ait depozito fişlerinin alışveriş ödemelerinde kullanılması atıkların toplanmasına katkı sağlıyor.

Emine Erdoğan’dan Sosyal medya paylaşımı

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geri dönüşüm otomatını ve dolum istasyonunu inceleyerek, ata tohumdan yetiştirilen ürünler ile kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldım. Sıfır Atık felsefesinin, günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için verilen bu çabanın, her çevre dostunun desteğiyle daha da anlam kazanacağına yürekten inanıyorum. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hayata geçirilen projenin ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyor, emek verenlere teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.