Emeklinin bayram ikramiyesine seçim zammı geliyor!

Emeklinin bayram ikramiyesine seçim zammı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında “2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz” diyerek emeklinin ek zammını sadece yüzde 5 olarak açıklamasına tepkiler sürerken AK Parti iktidarının emekliler için yerel seçim sürprizleri ortaya çıktı.

Bir önceki yerel seçimlerde yüksek enflasyon, aşırı pahalılık ve geçim sıkıntısı nedeniyle çarşı, pazar ve marketlerden evlerine eli boş dönenler için tanzim satış noktaları kuran AK Parti iktidarı 31 Mart yerel seçimlerinde emeklileri hedefleyen 2 düzenlemeye hazırlanıyor.

Emekli maaşı taban rakamı 10 bin TL’ye çıkarılan emekliler için bu sene bir dizi hizmet devreye alınacak. Bunlar arasında emekli bayram ikramiyelerinin artırılmasından, 65 yaş üstü emeklilere verilmesi planlanan özel kartla, çeşitli indirimlerden yararlandırılması da var.

2023 yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir kerelik emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyeden, çalışan çalışmayan tüm emekliler faydalanmıştı. Edinilen bilgiye göre bir adım da Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için atılacak.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, hükümetin bu konudaki önemli gündem maddelerinden biri bu konuda olacak. 2018’de bin lira olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi, 2021’de bin 100 liraya, geçen yıl da 2 bin liraya yükselmişti. Hâlihazırda 2 bin lira olan bayram ikramiyesinin artırılması için çalışma yapacağı öğrenildi.

İndirimli kart verilecek

Ayrıca emeklilerin sosyal faaliyetlerde bulunmasına imkan verecek projeleri de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Bu çerçevede 65 yaşını dolduran emeklilere özel bir kart verilmesi, bu kartın sahiplerine hem şehirler arası otobüs, tren ve uçak biletlerinde hem de sinema, tiyatro ve müze gibi kültürel faaliyetlerin biletlerinde indirim uygulanması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.