resim yükle

Emeklilere Zam Paketi Komisyonu geçti

Emeklilere Zam Paketi Komisyonu geçti
19.07.2024
A+
A-

AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlık ettiği komisyon toplantısında, muhalefet milletvekilleri, teklifin bazı maddelerinin anayasaya aykırı olduğunu öne sürerek itirazlarını dile getirdi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in toplantıda bulunmaması eleştirildi. Görüşmelerin ardından, maddeler tek tek oylanarak kabul edildi. Özellikle deniz ve hava taşımacılığı için liman ve hava meydanlarında yapılan hizmetler için öngörülen Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi, uluslararası rekabeti etkileyeceği gerekçesiyle tekliften çıkarıldı.

Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Yasalaşması halinde, 3,7 milyon emekli yeni düzenlemeden faydalanacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkacak. Bu düzenlemenin, 2024 yılı bütçesine maliyetinin 33,2 milyar lira olacağı öngörülüyor. Emeklilerin, ağustos ayındaki maaşlarını zamlı olarak alması bekleniyor.

Kanun teklifi, aynı zamanda kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi de hedefliyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının artırılması planlanıyor. Vergi dairesinin bilgisi dışında faaliyet gösterenlere uygulanacak vergi cezaları, mevcut düzenlemeye göre yüzde 50 artırılacak. Ayrıca, başkasına ait pos cihazını kullanan veya ödemeleri başkalarının hesabına kabul edenlere yönelik cezalar da artırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.