EGED’den OMÜ’ye Teşekkür Plaketi

EGED’den OMÜ’ye Teşekkür Plaketi
04.01.2022
A+
A-

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) Başkanı Emre Taşgın ve Genel Sekreteri Oğuzhan Al, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Batuk’u ziyaret etti. 

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette; OMÜ’nün engelli bireylerin yükseköğretime katılımını arttırmaya yönelik yaptığı çalışmalar ele alındı.

Bu süreci yakından takip eden ve OMÜ iş birliğini sürdüren EGED Yönetim Kurulu Başkanı Emre Taşgın ve Genel Sekreteri Oğuzhan Al, görüşmede Rektör Yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk’a, engelli bireylerin eğitim hakkına erişimi çerçevesinde OMÜ’nün gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür plaketi takdim etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Batuk “OMÜ’nün erişilebilirlik çalışmaları her geçen yıl artarak devam edecek”  

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk OMÜ kampüslerinde erişilebilirlik çalışmalarının her geçen yıl artarak devam edeceğini ve en kısa sürede tüm alanlarda engelsiz bir üniversite hedeflendiğini ifade etti. OMÜ’nün kamu ve sivil toplum iş birliğini önemseyip öncelediğini belirten Prof. Dr. Batuk “Üniversitemiz; fiziksel erişilebilirlik düzenlemeleri, kapsayıcı eğitim ortamlarının oluşturulması ve sosyokültürel faaliyetlere dâhil etme başta olmak üzere engelli bireyleri önceleyici birçok çalışmada, engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının geri bildirimlerini de dikkate alarak değerlendirmekte. Bu hususta OMÜ Engelli Öğrenci Birimi, EGED ile de yakın iş birliği içinde bulunuyor.” dedi.

EGED Başkanı Taşgın “OMÜ; engelli öğrencilerin faaliyetlere katılımında kolaylaştırıcı bir rol üstlendi” 

EGED Başkanı Emre Taşgın da Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek “Görme engelli öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere engelli bireylerin eğitim hayatında karşılaştıkları sorunları tespit ederek çözüm üretme ve bunları hayata geçirmeye dönük çalışmalar yürütüyoruz. EGED, OMÜ’nün sitelerini görme engellilerin erişilebilirliği açısından inceleyerek bir rapor hazırladı. EGED’in gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine engelli öğrencilerin katılımında OMÜ, girişimleriyle kolaylaştırıcı bir rol üstlendi. Bu değerli ve kayda değer çalışmalar için OMÜ camiasına teşekkür ederiz.” diye konuştu.

OMÜ’yü her geçen yıl daha çok engelli öğrenci tercih ediyor 

Her geçen yıl engelli öğrenci sayısında artış olan OMÜ’de 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı itibariyle 137 engelli öğrenci var. Engel durumlarına göre öğrencilerin ihtiyaçlarının farklılaşmasını dikkate alan OMÜ’de yerleşkeler içerisinde kılavuz çizgi, engelli tuvaleti, asansör vb. fiziki erişilebilirliği kolaylaştıran ihtiyaçlara yönelik düzenlemeler devam ediyor. Ayrıca, bahar yarıyılı başında idari personeline ve birim akademik danışmanlarına engellilik konusunda eğitim de verecek olan OMÜ Engelli Öğrenci Birimi, kapsayıcı eğitim ortamlarının oluşturulması konusunda aktif rol üstlenmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber