Düzenlemeyle internet siteleri daha kurumsal hale geldi

Düzenlemeyle internet siteleri daha kurumsal hale geldi
31.10.2023
A+
A-

Düzenlemeyle internet siteleri daha kurumsal hale geldi

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Başkanı Süleyman Basa ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Başdanışmanı, Daire Başkanı Mete Hacıarifoğlu ve İMEF Denetleme Kurulu Üyesi Alihan Telatar Rize Takip Medya Grubunu ziyaret ederek yöneticimiz Aytekin Kalender ile gelişen ve dönüşen medya haberciliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Dijital medyanın gelişimi için projeler yaptık

Ziyarette Rizeli İMEF Başkanı Süleyman Basa, memleketi olan Rize’ye özel bir ilgi ile takip ettiğini belirterek, “Türkiye’de habercilik anlamında dijital dönüşümün hızla büyüdüğünü görüyoruz. Dijitalleşme hakkında proje ve farkındalık çalışmaları yaparak internet ve medya alanının sivil toplum rolünü üstlendik. Bu kapsamda son 3 yılda birçok projeyi hayata geçirdik. Projelerimiz arasında kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılması, Türk internet medyasının kapasitesinin geliştirilmesi ve gençler dijital kültür endüstrisi sektörüne giriş yapabilmesini önemsedik. NFT uzman yetiştirilmesi projelerini hayata geçirdik. Bu anlamda yerelde çalışan medya kuruluşlarını bu projelerin içerisine alarak onların gelişimini ve kalitesini yükseltmeyi amaçladık” dedi.

Duzenlemeyle internet siteleri daha kurumsal hale geldi

Yeni basın kanunu internet medyası için dönüm noktası oldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR) kurulduğunu ifade eden Basa, “İnternet medyasının, Basın Kanunu çerçevesine alınması dünyanın internet ile geldiği noktayı yakalaması, çağdaş, haberciliğin yaygınlaşması ve zemine oturtulması adına demokratik bir adım oldu. Yıllardır üzerinde çalıştığımız ve son dönemde ülkemizin her ilinden, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden internet haber sitelerinin yer alan Türk İnternet Medya Birliği; bu adıma katkı sunmuştur. İnternet medyasının bir meslek olarak tanınması, faaliyetlerinin basın mevzuatına tabi tutulması, Türkiye’de fiilen var olan bir durumu hukukileştirdi. Bu alanda gerçekten mesleğini icra eden kimseler yerelde çok büyük sıkıntı ve sorunlar yaşıyorlardı. Bu düzenleme ile sektörde bir denetim olacak ve mali imkanlar ile daha güçlü ve iyi haber siteleri görmeye başlayacağız. Bu Türk İnternet Medyası için bir dönüm noktası oldu” ifadelerine yer verdi.

BHA HABER ICI 52 2

Ziyaret ardından İMEF Başkanı Süleyman Basa Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender’e kurumun temsil rozetini taktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber