Dursun Korkmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi

Dursun Korkmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi
11.09.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, hayırsever Melek-Kadir Korkmaz tarafından Tekkeköy Gökçe Mahallesi’ne yaptırılan 12 derslikli, 167 öğrencisi olan Dursun Korkmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hayırsever Kadir Korkmaz yaptığı konuşmasında, “Davetimize katılmanızla bizleri onurlandırdınız. 12.12.2017 tarihinde temelini attığımız merhum babam Dursun Korkmaz’ın ismini taşıyan okulumuzu açmak bu gün bizlere nasip oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Akabinde konuşan Melek Korkmaz ise herkese çok teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı konuşmasında, “Bu gün burada açılışını yaptığımız okulumuz bilişsel, teknolojik ve fiziki donanımı ile örnek bir okul. Bu okul Bakanlığımız tarafından açıklanan 2023 eğitim vizyonu belgesinde ifadesini bulan tasarım beceri atölyeleri ile çocuğu bütüncül bir anlayışla ele alan yaklaşımla inşa edildi ve o ruhla bu gün vücuda getirilmiş oldu.” dedi.

Okulun estetik, kalite, mimari açıdan çok güzel olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir “Hayırseverlerimiz, yavrularımızın hayatını etkileyecek çok müstesna bir mekanı, bir eğitim yuvasını Samsunumuza ve Tekköyümüze yani ülkemizin geleceğine hediye ettiler. Sizleri tebrik ediyorum, alkışlıyorum.” dedi.

Bundan bir iki ay önce bu gün açılışını yaptığımız okulu gezdiğini ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu gün açılışını gerçekleştirecek olduğumuz okulumuz gerçekten çok modern, güzel ve örnek bir okul oldu. Bu hayırseverlerimiz bu okulun yapımı ile yakından ilgilenerek emeklerini de verdiler ve çok güzel bir okul ortaya çıkardılar. Hayırsever Melek-Kadir Korkmaz’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çocuklarımız da bu okullarda okuduğu sürece bu hayırseverlerimizin hayırları da devam edecektir. Dün Terme ilçemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın telekonferans sistemiyle katıldığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılını açtık. Samsunumuz gerçekten eğitim-öğretim de çok iddialı bir şehir. Gerçekten bir eğitim ordusuna sahibiz. 270 bin öğrenci, 20 bin öğretmen ve 1.200 okul ile sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başladık.” dedi.

Devletimizin, çocuklarımız daha iyi eğitim alsınlar diye yatırımlarını kısmadığını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Hükümetimiz her alanda tasarrufa gidiyor ama eğitimde tasarruf yapmıyor. Okul inşaatlarımız hızlı bir şeklide devam ediyor. İnşallah bu senenin sonunda da bütün Samsun genelinde ikili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz. Bütün derdimiz çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarıdır. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğitime ve çocuklara verilen önem ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitimi sadece Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakarak çözemeyiz. O anlamda bütün kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve herkes el ele verip birlikte olmak zorunda. Biz Allah’a şükür ilimizde bu ortaklığı sürdürüyoruz. Tek hedefimiz çocuklarımızın iyi yerlere gelmeleri ve ülkemizin güçlü olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Ülkemizin her alanda büyük mücadeleler verdiğini söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu coğrafya kolay vatan edinilmedi. O anlamda bizim güçlü olmamız lazım. Daha iyi eğitim almış insanlarla, üretimiyle, istihdamını artırmasıyla, ihracatıyla ve kişi başına düşen milli gelirini 25-30 bin dolara çıkarmasıyla birlikte daha da güçlü bir ülke olacağız. Bu anlam da herkes her alanda işini daha iyi yapmak durumunda. Tekkeköy bizim için önemli bir ilçe. Samsun’un üretim ve spor merkezi burada. Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Köy burada.” dedi.

Tekkeköy İlçe Belediye Başkanının sosyal ve kültürel yönden çok iyi çalışmalar yaptığını ifada eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu alanları çok daha iyi değerlendirirsek insanlarımız burada kazanıp, burada tüketecekler ve burada yaşayacaklar. Bu da Tekkeköy ilçemizin gelecekte daha da gelişmesini sağlayacaktır. Hayırseverlerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle diğer hayırseverlerimize de sesleniyorum, imkanı olanlar bu yarışta geri kalmasınlar. Bu sene eğitim öğretime başlayan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Okulumuzun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, hayırsever Melek-Kadir Korkmaz’a teşekkür belgesi ve plaket verdi. Hayırsever Melek-Kadir Korkmaz ise okulun açılışı anısına Valimiz Sayın Osman Kaymak’a plaket takdim ettiler.

Plaket töreninin ardından, Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Dursun Korkmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından okulu gezen Valimiz Sayın Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Dursun Korkmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılış törenine ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, diğer protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber