Durağan Kaymakamı Soğukoluk: Aramızda Provokatörler Var

Durağan Kaymakamı Soğukoluk: Aramızda Provokatörler Var
16.09.2016
A+
A-

Sinop’un Durağan ilçesi Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçede iki grup arasında yaşanan ve 14 kişinin yaralanması, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan arbedeye ilişkin, “Aramızda maalesef provokatörler var. Vatanımıza göz diken, kardeşliğimize, birliğimize göz diken bu hainlere bir olarak, diri olarak gereken cevabı vereceğiz.” dedi. 

Kaymakam Soğukoluk, beraberinde İl Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ile Oluklu köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Soğukoluk, altında beraber yaşadıkları ay-yıldızlı Türk bayrağının birlik ve beraberliklerini temsil ettiğini söyledi.

Türkiye’nin, farklı terör örgütleriyle mücadele içinde olduğunu anımsatan Soğukoluk, dışarıdan ilçeye getirilen provokatörlerin küçük bir olayı kaşıya kaşıya büyük hadiseye çevirdiklerine dikkati çekti.

Soğukoluk, ortada bir suç varsa bunun temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Şimdi bu küçük sorunu maalesef neredeyse ülke gündemine taşıdılar. Ülke gündemini bırakın, dünya gündemine taşıdılar. O anlamda şu hassas dönemde sizlerden ricamız tamamen sağduyunun hakim olması. Çünkü aramızda maalesef provokatörler var. Vatanımıza göz diken, kardeşliğimize, birliğimize göz diken bu hainlere bir olarak, diri olarak gereken cevabı vereceğiz.”

Durağan’da 500 yıldır bozulmayan kardeşlik hukukunun, birileri tarafından yıkılmaya çalışıldığına dikkati çeken Soğukoluk, “Fakat anlasınlar ki bizim birliğimiz, dirliğimiz, bu kadar kolay bozulacak kadar basit değil. Bu birlik, dirlik, beraberlik Peygamber efendimizin liderlik ettiği İslam dininin mayasıyla mayalanmış kardeşliktir. Bu kardeşliği bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Soğukoluk’un ardından Serten ve Biner de vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

– Terör örgütü PKK’ya tepki

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, vatandaşların sorunlarını dinledi. Arbede günü yaşananları yetkililerle paylaşan vatandaşlar, bu sırada bir grubun terör örgütü PKK propogandası yaptığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Köy sakinlerinden Mehmet Kalkanoğlu, Türk ve Kürt kökenli vatandaşlar olarak aralarına fesat sokanlara asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yanlış yapanları Allah’a havale ettiklerini dile getiren Kalkanoğlu, “Allah, bizim aramıza fesat sokmak isteyenlere izin vermesin. Bu bayram bize zehir oldu. Birçok esnaf arkadaşımızla olsun, yakınlarımızla olsun bayramlaşamadık. Türk, Kürt, Laz hepimiz kardeşiz. İnşallah birliğimiz devam edecek.” dedi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK aleyhine slogan atan topluluk, yetkililerden sorunlarının giderilmesi için destek istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber