Dünyanın En Büyük Çorba Kasesi Uşak’ta rekor kırdı

Dünyanın En Büyük Çorba Kasesi Uşak’ta rekor kırdı
22.07.2024
7
A+
A-

Dünyanın En Büyük Çorba Kasesi Uşak’ta rekor kırdı

Uşak Belediyesi tarafından kentte ilki düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivalinin ikinci günü 20 Temmuz, Uşak’ın dünyaya açıldığı bir gün olarak kayıtlara geçti. Uşak Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan dev kasede pişirilen tarhana çorbası, 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardı.

20 Temmuz Cumartesi günü dev kasede çorba yaparak rekor denemesi yapmak için usta aşçılar kasenin başına geçerek kolları sıvadı. Guinness Türkiye Temsilcilerinin her detayını büyük bir titizlikle denetlediği Uşak Tarhanası’nın pişirilmeye başlamasıyla nefesler tutuldu. Guinness Records Türkiye hakemi ve temsilcisi yeni rekoru açıkladı.

‘’ Guinness Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyma Subaşı Gemici; ‘’ Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM Dünyanın en büyük çorba kasesini kırmayı hedeflemiştir. Şu anki rekor 26658 litreyle Holanda’ya ait. 20 Temmuz 2024,Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım 30292 litre ile kırmıştır’’ diyerek rekor sertifikasını Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a teslim etti.

Özkan Yalım: İlkler şehri uşak bunu hakketti

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yaptığı açıklamada ‘’Bu süreçte çok çalıştık, adı üzerine ilkler şehri Uşak bu rekoru kırmalıydı. İlkler şehri Uşak bu rekoru hak etti. Burada Aşcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanımız ve emek veren şeflerimize teşekkür ediyorum. Sabah 06:00’dan bu saat 22:00’a kadar dev çorba kasemizin başında çalıştılar. En Büyük Uhdem  Uşak’ı tanıtmak. Uşak’ı tanıtmaya devam edeceğiz. Burada 30 bin 292 litre tarhanayı çok kıymetli Uşaklı tarhana üreticilerimizin katkılarıyla Dünyanın en büyük çorbasını pişirdik. Tarhana çorbası 2200 kg tarhana ile pişirildi. Üreticilerimizin hepsinin kesesine bereket. Hepsinden Allah razı olsun.

Ayrıca Dünyanın en büyük çorba kasesinin imalatında ve Guinness rekorlar kitabına girme sürecinde danışmanlık veren Prof.Dr. Muharrem Tuna hocama ve çok kıymetli ekip arkadaşım Ahmet KURTULUŞ ve Ali GENÇ beye ayrıca teşekkür ediyorum. Bu rekor  tüm Uşak’ın’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber