Dünyaca ünlü bankadan şok dolar tahmini!

Dünyaca ünlü bankadan şok dolar tahmini!
19.02.2023
A+
A-

Uzmanlar son dönemlerde dolara ilişkin yaptıkları tahmin açıklamalarında doların yükseliş gösterebileceğini belirtiyor. Dünyaca ünlü bankadan 1 dolar 36 TL tahmini geldi. Herkesi şoke eden bu tahmine ilişkin zaman bile verildi. İngiliz Standard Chartered Bank’ın yaptığı açıklama ve yayımladığı rapor haberimizde:

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan koronavirüs salgını ile birlikte yükselmeye başlayan ve geçen yıl zirveye ulaşan enflasyon doları tehdit etmeye devam ediyor. Bununla birlikte kur farklarının da artmaya başlaması özellikle vatandaşları çok zor durumda bırakıyor. Yetkililer tarafından birtakım ekonomik kararlar alınırken, bu yıl sonu enflasyon ve dolar tahminleri de gelmeye başladı.

YAŞAM MALİYETİ BÜYÜME ÜZERİNDE BASKI KURUYOR
Bankanın yayımladığı raporda sene sonu enflasyon için şu açıklama yer aldı:

“2022 yılında ortalaması yüzde 72 olan enflasyonun, 2023 yılında yüzde 50’lik bir ortalamaya sahip olacağını tahmin ediyor. Buna bağlı olarak da yaşam maliyeti krizi büyüme üzerinde bir baskı kuruyor. 2022 yılında yüzde 4,5 olan GSYH’nin, 2023 yılında yüzde 3’e gerilemesini bekliyoruz”

DOLAR 36 TL OLABİLİR
Ünlü banka, seçimlerin Erdoğan tarafından kazanılması halinde mevcut politikalar devam ederse doların 36 TL’ye kadar çıkabileceğini, ancak seçim sonrasında Ortodoks politikalardan dönülmesi halinde ise 20 TL seviyelerinde olabileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber