Dünya Şampiyonası’na Canik damgası

Dünya Şampiyonası’na Canik damgası
04.10.2018
A+
A-

Daha önce Güney Afrika’da Dünya Şampiyonluğu bulunan Samsun Canik Belediyespor’un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu, Portekiz’de yine hem rekor kırdı hem de Dünya Şampiyonu oldu.

Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası’na Samsun Canik Belediyespor’un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu damga vurdu. Daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan milli sporcu Ali Topaloğlu, Portekiz’de katıldığı Dünya Şampiyonası’nda rekor kırarak ayrı bir gurur yaşattı.

DÜNYA REKORU KIRDI

Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan Ali Topaloğlu, Gülle Atma dalında 10.04’lük derecesiyle rekor kırarken, Dünya Şampiyonu da oldu. Antrenörü Musa Davulcu ile birlikte gittiği Portekiz’de ay-yıldızlı bayrağı göndere çektiren ve yeni bir gurur yaşatan milli sporcu Ali Topaloğlu, 8 Ekim Pazartesi günü sona erecek olan şampiyonada Cuma günü (yarın) 100 Metre koşuda yarışaca olan topaloğlu, diğer dallarda da şampiyonluk hedefliyor. Topaloğlu,

KARİYERİ ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU

2015 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma ve 100 metre koşuda Dünya Şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olan Ali Topaloğlu, ayrıca geçtiğimiz yıl 100 metre koşuda Avrupa Şampiyonu, disk atma dalında ise Avrupa 2.’si olmuştu.

Duyarlı bir şehir hedefiyle geleceği inşa eden Canik Belediyesi, diğer canlılara da duyarlı. Daha önce Hayvan Hakları kitapçığı çıkaran ve ilçenin farklı noktalarına merhamet yuvaları ile su kapları yerleştiren Canik Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü’nde özel bir eğitim kurumuyla Meşe Orman Park’a 65 kuş yuvası daha yerleştirdi.

Canik Belediyesi Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanları unutmadı. Daha önce “Hayvan Hakları El Kitapçığı” ile “Ecdadımızdan Günümüze Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları” kitabını çıkaran, yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ve sokak köpekleri için suluk yerleştiren Canik Belediyesi, şimdi de özel bir eğitim kurumu ile Meşe Orman Park’a kuş yuvaları yerleştirdi. Mektebim Okulları ile birlikte kuş türlerinin yaklaşan kış mevsimi öncesinde barınmasına olanak sağlanması amacıyla gerçekleştirilen 65 adet kuş yuvasının ağaçlara yerleştirilmesi etkinliğine Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı.

‘GELENEĞİ YAŞATIYORUZ’

Mütevazi ama çok insani bir çalışma yaptıklarına vurgu yapan Başkan Osman Genç, “Bizim medeniyetimiz ve inancımız çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Osmanlı’da kuşlar için vakıflar kurulmuş, özel müesseseler kurulmuştur. Biz de medeniyetimizden aldığımız ilhamla zaman zaman ağaçlık alanlarımızda merhamet yuvaları adı altında kuş yuvaları oluşturuyoruz. Böylece Canik Belediyesi olarak atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatıyoruz. Hayvan Hakları Günü’nde de şehrimizin adeta süsü olan kuşların barınmasına imkan sağlayacak yuvalar yerleştirmekten mutluluk duyduk” dedi.

‘HAYVANLARA ÖZEL ÇALIŞMALAR’

Her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Canik Belediyesi olarak hayvan haklarını çok önemsiyoruz. İnsanoğlu kendisiyle dünyayı paylaştığı hayvanların yaşam hakkını korumalıdır. Hayvan haklarının korunması konusunda özveri ile çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yapmış oldukları faaliyetleri destekliyoruz. Bu konuda bir çok çalışma yürütüyoruz. Hayvanlara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla HAYTAP ile birlikte Türkiye’de ilk kez hayvan dostlarına rehber olabilecek el kitapçığı çıkardık. Bu kitap Türkiye genelinde dağıtıldı ve çok beğenildi. Yine Ecdadımızdan Günümüze Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları kitabını çıkardık” diye konuştu.

‘İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK’

Doğadaki hayvanları korumak için bir çok çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Sıcak yaz aylarında bir çok noktaya sokak hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamaları için otomatik su kapları koyuyoruz. Yine daha önce kışın doğadaki kuşlar için ağaçlara merhamet yuvaları yerleştirdik. Aslında biz bunları yaparak dinimizde ve medeniyetimizde olan bir anlayışı yerine getiriyoruz. Ayrıca kışın yoğun kar yağışlarında doğaya yem bırakıyoruz. Bundan sonra da hayvanların yaşam standardını iyileştirmek için hayvansever kardeşlerimizle işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecektir. Ben böyle güzel bir çalışmaya imza atan Mektebim Okulları yöneticilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik sonrası Başkan Osman Genç, miniklere Canik Belediyesi tarafından çıkarılan Hayvan Hakları El Kitapçığı hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber